Vegaani ananas-kookoskakku

 



 Tämä raikas vegaaninen ananas-kookoskakku on super nopea ja helppo tehdä! Ohje on ihanan kesäinen ja siihen tarvitaan vain pari raaka-ainesta! Kakku on hieman raakakakkumainen, koska se on hyvin mehevä kylmänäkin.

 

 20 cm vuoka 

 450 g (tölkki) ananasta
1 dl kookoshiutaleita
1 dl sokeria
250 g (4,5 dl) vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
(pari tippaa kookosaromia) 

 Hienonna ananankset blenderissä. Sekoita muut ainekst joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kookosaromia saa leivontatarvikeliikkeistä, mutta tämä ei ole pakollinen raaka-aines.

Vuoraa 20cm irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 180 asteessa 50-60min (kiertoilmalla 160C). Anna jäähtyä.



Vein kakun töihin ja suurin osa raatilaisista piti tästä kovasti. Tein kakun päälle vielä kookoskermasta kuorrutteen, josta tuli myös super ihanaa! Jos pitää kookoksesta, niin pitää varmasti tästäkin kakusta!

 
Kuorrute:

2 dl kookoskermaa
100 g (vegaani) tuorejuustoa
1-2 rkl sokeria
½ tl vaniljajauhetta (Foodin) 

 
Vaahdota jääkaappikylmä kerma. Lisää joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vanilja. Pursota kakun päälle tähtityllalla. Jos haluat tehdä tuhdimman kuorrutteen kakun päälle, voit koittaa alla olevaa ohjetta.

 

 Tuorejuustokuorrute:

50 g voita / margariinia
1 dl tomusokeria
50 g tuorejuustoa
½ tl vaniljasokeria

 


 
Katso ohje kokonaisuudessaan vielä videolta!

Kommentit