Pavlovakeot

 

 


Pavlova on sisältä pehmeä ja päältä rapea kakku, joka muistuttaa perinteisesti isoa marenkikekoa. Kakku kuorrutetaan kermavaahdolla sekä marjoilla ja/tai hedelmillä. Kakku on helppo ja nopea tehdä, mutta itse teen ohjeella usein vähän näyttävämpiä ja juhlallisempia leivoksia. Nämä söpöt pienet leivokset sopivat juhlaan kuin juhlaan!

Mauksi marenkileivoksiini valikoituu yleensä aina lime, koska se on yksi lempimakujani! Näiden kekojen keskeltä löytyy itse tehtyä lime curd tahnaa ja kermavaahtoa. Lime curd on helppo tehdä ja siihen voi käyttää marengin valmistuksesta ylijäävät keltuaiset!


Limepavlovat
9 kpl

3 valkuaista
12rkl sokeria
1,5tl maizenaa
1 limen kuoriraaste

  • Vaahdota valkuaiset. 
  • Lisää sokeri ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan sekoittaen. 
  • Lisää maizena. 
  • Sekoita vaahto jämäkäksi ja kiiltäväksi. 
  • Lisää lopuksi kuoriraaste ja sekoita lusikalla. 
  • Pursota vaahdosta kekoja leivinpaperille tähtityllalla (kts video).
  • Kuivata kekoja 100-120 asteisessa uunissa noin 50 min. Mitä matalampi lämpö, sitä valkoisempia marengeista tulee. 
  • Anna kekojen jäähtyä.

Vinkki!

Marenkikeot voi tehdä monta päivää ennen juhlia ennakkoon ja säilöä huoneenlämmössä suljetussa rasiassa.

Marengit voi kuivattaa myös 100 asteisessa uunissa, mutta tällöin kuivatusaika tietty pitenee.

 Marengit voi valmistaa myös kiertoilmalla, mutta tasalämpö ja yksi pelti kerrallaan on suositeltavampaa.
 
 



Lime curd

2 limen kuoriraaste
1 dl limemehua (2-3 limeä)
3 keltuaista
3/4 dl hillosokeria
3/4 dl sokeria
50 g voita

Laita mehu, kuoriraaste, sokerit ja keltuaiset kattilaan.
Lämmitä seosta keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes se sakeutuu.
Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi ja lisää sen jälkeen joukkoon huoneenlämpöinen voi.
Vaahdota seos sähkövatkaimella tasaiseksi ja kuohkeaksi.


Huom!
Jos voin lisää seokseen jääkaappikylmänä, seos todennäköisesti juoksettuu eli rasva erottuu eikä sekoitu muun massan joukkoon. Jos tähän tilanteeseen päätyy, voi asian kuitenkin vielä korjata lämmittämällä seosta liedellä hyvin miedolla lämmöllä, kunnes seos on tasaista. Jäähtyneen seoksen voi vielä vaahdottaa mikäli haluaa. Katso tästä tarkemmin videolta.

Lime curdia löytää kaupoista valmiinakin, mutta kotitekoinen on aina parempaa. 
Curd säilyy jääkaapissa suljetussa rasiassa parisen viikkoa.

Lime curdin voi korvata millä tahansa marja/hedelmä curdilla tai hillolla. Suosittelen kuitenkin käyttämään melko kirpeitä makuja marenkia tasapainottamaan.
 
 
 

 
Nosta curdia jokaisen marenkikeon sisään. Voit ripotella päälle vielä pähkinärouhetta.

Vaahdota 2 dl vispikermaa ja pursota kerma kekojen päälle. Koristele pähkinärouheella tai nonparelleilla.
 



Kommentit