Perus kääretorttupohja




Perus kääretorttupohja

4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot sekaan. Paista uunipellillä 225 asteessa noin 8-10min.

Tumman kääretorttupohjan saa, kun laittaaperunajauhoja 1/2dl ja kaakaojauhoja 1/2dl.

 Gluteeniton kääretorttupohja

4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1,5dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Maizenaa ei kannata käyttää kääretorttupohjaa tehdessä, vaikka jostain saattaa sellaisenkin reseptin löytää, sillä se tarttuu jopa leivinpaperiin!

Kääretorttupohjien ohjeita löytyy monenlaisia, mutta näillä saa ainakin tosi kuohkean pohjan. Kuvassa olevassa kääretortussa on täytteenä 1prk tiramisurahkaa ja 1dl kermaa. Halutessa voi lisätä sokeria.

Sokeriton kääretorttupohja

4 kananmunaa
1,5dl makeutusainetta (Canderell)
2tl kiehuvaa vettä
4rkl vehnäjauhoja
4rkl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta


 Gluteeniton tumma kääretorttu. 
Taikinan joukkoon on lisätty 2rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta.


Vinkki!

Kun kääretorttupohjan nostaa uunista, kannattaa sen antaa jäähtyä pellillä pari minuuttia ja sitten kumota se sokeroidun leivinpaperin päälle. Pohja jäähtyy pöydällä nopeasti. Liian kauan ei kannata pohjaa jäähdytellä, sillä silloin se repeilee rullatessa. Pohjan voi myös kääriä samantien keittiöpyyhkeen sisään jäähtymään, jotta se ei täyttövaiheessa repeile enää paljoa.

Kun kääretorttu on koristeltu, kannattaa päistä leikata noin 1-2cm paksuiset palat pois, jotta lopputulos on siisti ja nätti. Tortun voi koristella esim. kermavaahdolla, mousseilla, sokerimassalla tai nonparelleilla.

Kääretorttupohjasta on myös näppärä rakentaa mieleisensä muotokakku.

Kommentit

  1. tosi upeita kakkuja,ei siihen aina koulutusta tarvii jollakin vaan on jauhopeukalo ja sinulla se todella on.

    VastaaPoista
  2. Onko tällainen pohja sopivan kokoinen sellaiselle 38 x 42 cm pellille? :) En ole varma peltin koosta mutta se on tietääkseni se peruskokoinen.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi olla sopivankokoinen. =) Ja aina on paras, jos käyttää semmoista peltiä, jossa on aavistuksen koholla olevat reunat, jolloin taikina pysyy hyvin koossaan eikä pääse leviämään. Mutta onnistuu tämä ihan lättänällä pellilläkin. Jos on tosi iso uunipelti, niin voi tehdä viiden mukanan taikinankin. Itse käytän kyllä aina tätä neljän munan reseptiä.

      Poista
  3. Kiitos vastauksesta! :) Hyvä siitä tuli, ja käytin juurikin sellaista korkeampaa peltiä. :)

    VastaaPoista
  4. Hih, gluteenitttoman kääretortun ohjekin löytyi sulta! Mahtavaa! Mulla menee ittellä jotenkin gluteenittomien kanssa "peukalo keskelle kämmentä" :D en oikein osaa soveltaa..

    VastaaPoista
  5. Jes, gluteenittoman kääretortunkin ohje löytyi sulta! Mahtavaa! Mulla menee gluteenittomien kanssa "peukalo keskelle kämmentä" ja aivot solmuun, joten en osaa soveltaa :D

    VastaaPoista
  6. Gluteenittomien kans onnistuu usein niin, et vehnäjauhot vain korvataan gluteenittomalla jauhoseoksella. =) Mut on sit joitain reseptejä, joissa määrät ei mene ihan yhden suhde yhteen. ;) Niitäkin oppii sit ajan kans yrityksen ja erehdyksen kautta =D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3