RuusutKuvan ruusut tein leikkaamalla pieniä ympyröitä massasta ja rullaamalla niitä lomittain. Ympyrät olivat noin 2cm halkaisijoiltaan. Tämä tyyli oli todella nopea eikä tarvinnut mitään hienoja marsipaanityökaluja. Tärkeintä on muistaa, että reunat on litistettävä todella ohuiksi. Muuten kukista tulee paksuja.
 

 Jos haluaa käyttää muottia, niin tuommoinen terälehti muotti on mielestäni kätevin. Pieni ympyränmuotoinen muottikin ajaisi saman asian. Lehtiä saa litistettyä helposti marsipaanityökalun avulla pehmeällä alustalla, kuten esim. kuvassa näkyvä pesusieni.
 

Edit 4.1.17: Video lisätty

Kommentit

  1. Hei olit tuossa yhdessä kohti tehnyt kukkia (joitain hawajin kukki tms) sillä kukkamuotilla? Oletko tehnyt sillä muotilla myös ruusuja? En nyt tarkoita "tippamuottia" vaan sitä, joka on itsessään jo kukan mallinen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tehnyt myös sillä muotilla. Onnistuu hyvin. Tätä vanhemmassa kukkapostauksessani on hieman selitettykin kuinka sitä muottia käytetään. Ei tosin mitenkään kovin perusteellisesti. Periaate on kyllä ihan sama kuin tässä. =) Itse tykkään eniten tuosta tippamuotista. Monethan tekee sit ruusut niin, et pyörittää pallon ja litistää sen terälehdeksi. =)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3