Kakun kuorruttaminen massalla ja kerroskakun kokoaminen Tässäpä tietopaketti sokerimassalla kuorruttamisesta.
Lopussa ohjeet kerroskakun kokoamiseen.

 Massat

Kuorruttamiseen voi käyttää esim. marsipaania, vaahtokarkkimassaa tai sokerimassaa. Sokerimassa on nimensä mukaisesti lähes pelkkää sokeria eikä se maistu juuri miltään. Yksi herkullinen kuorrute on suklaamassa, joka kannattaa ehdottomasti tehdä tämän ohjeen mukaan (suklaasta tai candy meltseistä).

FunCakes massa

Leivontakauppojen valmis kaulittava kuorrute on oma suosikkini. Se kuivuu nopeasti eikä halkeile helposti tai tartu kiinni. Erityisesti FunCakes merkkinen kaulintamassa. Näitä löytyy mm. vaniljan ja vaahtokarkin makuisena. Massa kannattaa kuitenkin kaulia ohuemmaksi kuin sokerimassa. Saatan käyttää blogissani tästä massasta myös nimitystä karkkimassa. Sokerimassa repeilee helpommin, mutta sillä saa usein huolellisempaa jälkeä pikkutarkassa työssä, sillä se laskeutuu näteimmin. Marsipaani on mielestäni haastavin työstää, sillä se tarraa ärhäkästi alustaan kiinni ja on melko jäykkää. Mutta makunsa kullakin. Ammattilaisten suosima Satin Ice massa on helppo työstää, mutta se on todella pahanmakuista.

Toffeemassa
Kannattaa kokeilla myös tätä ihanaa fudge-karkeista tehtyä toffeemassaa! Onnistuu myös mustista lakritsifudgeista. Tarkemmin eri muotoilumassoista kannattaa lukea tästä tietopaketista, jossa on myös ohjeita itse tehtyjä massoja varten.

Säilytys

Älä koskaan säilytä sokerimassalla päällystettyä kakkua kakkukuvun alla! Massa alkaa kuvun alla hikoilla ja voi jopa valua kokonaan kakun päältä pois. Myös kesähelteellä saa olla tarkkana, sillä kosteus- ja lämpötilaerojen takia kakku alkaa nopeaa huoneenlämmössä hikoilla. Kakut kannattaakin säilyttää jääkaapissa mahdollisimman pitkään. Kakun voi kuitenkin koota ja kuorruttaa jo edellisenä päivänä.

Sokerimassakoristeetkin kestävät jääkaapissa hyvin, kunhan ne on ensin kovetettu huoneenlämmössä. Usein lisään koristeet vasta ennen tarjoilua. Sokerimassakoriste säilyy huoneenlämmössä vuosikymmeniä. Ei kannata pakastaa.

Älä laita sokerimassakoristeita kosketuksiin liivatetta sisältävän täytteen tai kuorrutteen kanssa! Liivate saa sokerin sulamaan. Sama pätee sokerikoristeisiin. Huomaa että useimmat tuorejuustot myös sisältävät liivatetta. Sokerimassan ja liivatteen väliin voi laittaa kreemiä tai suklaata eristeeksi.

Katso erikokoisten kakkupohjien riittoisuudesta lisätietoa täältä!

Kreemi/kermaeriste

Kuorrutteen alla olisi hyvä käyttää kermavaahtoa, hilloa tai kreemejä. Se toimii eristeenä kakun ja massan välissä, jotta massa ei vety. Se myös ehkäisee kakkua kuivamasta ja auttaa massan tarttumisessa. Kakun voi kuorruttaa jo tarjoilua edellisenä päivänä kermalla/kreemillä (ja massalla).

Kermavaahtoa voi hyvin käyttää massan alla, mutta se on aika höttöistä eikä sillä saa yleensä kovin nättiä lopputulosta aikaan. Kermavaahto levittyy helpoimmin kuin sokerikreemi ja on usein paras valinta erittäin murustavan ja pehmeän kakun päällystämisessä. Kermavaahdon sekaan kannattaa lisätä vaniljakreemijauhetta, joka jämäköittää vaahtoa. Jos haluaa tasaisimman lopputuloksen, kannattaa käyttää kreemiä ja silotella se hyvin. Sokerimassa varsinkin on armoton ja näyttää pienetkin kuopat kakussa.

Sokerikreemi on mielestäni haastava levittää murenevaan kakkuun, sillä se on melko jämäkkää. Itse yleensä laitan kakun pakkaseen kohmettumaan, jolloin sokerikreemi on huomattavasti helpompi levittää kakun päälle.

Käytän joskus kakun kuorruttamiseen voi-tuorejuustokreemiä, sillä se maistuu paljon paremmalta ja levittyy helposti. Tosin kannattaa muistaa että jotkut tuorejuustot sisältävät liivatetta eikä sokerimassa ei saisi joutua kosketuksiin liivatetta sisältävän kreemin kanssa, sillä tällöin massa sulaa. Mutta olen huomannut, että voin seassa oleva tuorejuusto ei tätä niin helposti aiheuta.

Toinen ihana kuorrute on suklaakreemi, joka aitoon suklaaseen tehtynä on todella silkkistä ja helppo levittää. Myös suklaa ganache on ihana kuorrute, jota voi vaahdottaa jääkaappikylmänä.

Kreemeistä ehdoton suosikkini on kuitenkin marenkikreemi (italian merengue buttercream). Se on ihanan silkkisen pehmeää, vaikka se jähmettyykin jääkaapissa. Kreemi levittyy todella helposti ja on niin hyvänmakuinen, että käytän sitä mieluusti myös kuppikakkujen kuorruttamiseen.

Katso myös pursotustietopaketti ja kakun kuorruttaminen kreemillä täältä.


   Tämä kakku on kuorrutettu suklaakreemillä.
Päällä valuvaa suklaa ganachea.
 
Kuorruttaminen

Ennen kaulimista massaa on hyvä vaivata hieman käsissä, jotta se lämpeää. Massa on helppo värjätä elintarvike- tai pastaväreillä. Massaa vaivataan ja pyöritellään käsissä niin kauan kunnes väri on tasainen. Paitsi jos halutaan marmorikuviota. Kts. video massan värjäämiseen postauksen lopusta.

Massa kaulitaan tomusokerin (ja silikonialustan) avulla ympyränmuotoiseksi noin 2mm paksuiseksi levyksi. Karkkimassa kannattaa kaulia vieläkin ohuemmaksi (1mm riittää). Harva ihminen syö sokerimassaa, sillä se ei maistu juuri miltään, joten kuorrutuksesta on turha tehdä kovin paksua. Itsekin päädyn aina kuorimaan massan kakun päältä pois. Käytän massaa lähinnä kauniin lopputuloksen saavuttamiseksi. Mikäli massa repeilee koko ajan, kannattaa se kaulia paksummaksi.

Massalevy saa olla ihan reilusti kakkua isompi. 24cm halkaisijaltaan olevaan kakkuun kannattaa varata ainakin 750g massaa. 20x30cm suorakaiteen muotoiseen kakkuun menee massaa 1kg. Massaa on hyvä varata reilusti, jotta jäljestä tulee siisti. 20cm kakkuun riittää yleensä 500g massaa. Riippuu paljolti kakun korkeudesta. Kakut ovat yleensä max 10cm korkeita.
  


Kaulittu massa nostetaan kakun päälle kaulimen avulla tai käsin varovasti. Jos massaan jää tomusokeria, voi sen hieroa varovasti pois aavistuksen kostutetulla keittiöpyyhkeellä. Reunat voi siloitella käsin. Itse aloitan aina päältä ja varovasti vähitelleen painelen reunoja kakkuun kiinni edeten alaspäin. Massaa venytetään välillä sivulle ja samalla painetaan toisella kädellä kakkuun kiinni. Kun reunat on paineltu, leikataan ylimääräinen massa pois. Pizzaleikkuri on todella kätevä, jos ei omaa juuri tähän tarkoitukseen olevaa marsipaanityökalua.

Jos kuorruttaa kakkulaudankin, kannattaa massa leikata veitsellä. Suomessa kuitenkin harvemmin näin tehdään. Kannattaa varoa ettei leikkaa massaa liian läheltä kakkua, sillä tällöin tulee todella ruma jälki ja kermavaahto/kreemi näkyy alta rumasti. Tämänkin voi tosin vielä korjata kietomalla kakun alalaitaan nauhan tai vastaavan. Mielummin kuitenkin jättää esim. 1cm varaa ja viimeistelee reunan vielä jälkeenpäin.

Katso tarkemmat ohjeet videolta postauksen lopusta.
 

Massan siloittamiseen voi käyttää jämämassasta tehtyä palloa. Pyörivin liikkein siloitellaan pintaa. Ei saa kuitenkaan painaa liian lujaa. Yllä olevassa kakussa ei ole kuorrutettu reunoja ollenkaan vaan pelkästään päällys. Sivuille lisätään kermapursotuksia. Massan leikkasin veitsen avulla. Massan päälle voi myös pursottaa kermaa tai kreemiä. Massan päälle voi myös maalata pastavärin ja kirkkaan alkoholin sekoituksella. Alkoholi haihtuu kakun päältä täysin (kuten käsidesi käsistä) ja sitä voi myös tarjoilla lastenkutsuilla. Veden ja pastavärin sekoitus jättää ruman märkäisen lopputuloksen.


Reunat voi myös koristella marsipaanityökalulla simpukkamaisiksi.
Massaa kannattaa jättää reunoille ainakin 1,5cm.


 Reunaa kiertämään voi myös tehdä massasta koristenauhan.


KERROSKAKUT


Postauksen lopusta löytyy myös havainnollistava videon kerroskakun kokoamiseen.


Yleensä kerroskakut kannattaa kuorruttaa niin että joka kakku erikseen. Ylläolevissa kakuissa tosin koristelu vaati yhtenäisellä massalla koristelun. Massaa tuollaiseen kakkuun kannattaa varata noin 1,5kg. Oikean puolimmaisessa kakussa päällystin vielä kakkulaudankin.

Kerroskakun ylempää kerrosta päällystettäessä kannattaa jättää ainakin 1,5cm varaa reunoille massaa leikatessa, jotta liitoskohdasta tulee siisti eikä kermavaahto/kreemi näy alta. Usein kerrosten saumakohtiin kannattaa lisätä jotain koristusta vielä.


Kerroskakuissa päällimmäisen kakun on oltava pahvisen alustan päällä, joka on leikattu kakun muotoiseksi tai aavistuksen pienemmäksi. Alimpaan kakkuun olisi hyvä laittaa tukipilareita, jotka on leikattu alimman kakun korkuisiksi. Nämä estävät päällimmäistä kakkua painamasta alempaa lyttyyn. Pilareita tarvitaan yleensä 3-6kpl. Pilareita saa leivontatarvikeliikkeistä esim. puisina tai muovisina. Myös pillit käyvät tarvittaessa. Itse käytän usein grillitikkuja, sillä ne ovat kestäviä ja halpoja.
 

Tukikepit. Tökkää ensin kokonainen keppi kakun sisään ja piirrä kynällä merkki, minkä korkuiseksi keppi kannattaa leikata. Nosta keppi pois ja leikkaa pihdeillä/saksilla/puukolla keppi poikki.
Ylemmän kakun tulee olla pahvisen alustan päällä, sillä muuten tukikepeistä ei ole mitään iloa.


Ylemmän kakun voi nostaa alemman päälle esim. kakkuottimen avulla.
Kannattaa myös vilkaista suklaarasiakakun kuorruttaminen.

VIDEOITA


Video massan värjäämisestä ihonväriseksi.


Massan marmorointi.


  Kakun kuorruttaminen kreemillä ja sokerimassalla.Tässä vinkki miten kakun voi kuorruttaa ison tyllan avulla.  Jättityllan voi ostaa täältä tai täältä. 

 

Tässä vielä pursotustietopaketti. Postaus löytyy täältä.
Postauksesta löytyy myös tarkemmat vinkit kakun kourruttamiseen kreemillä/kermalla.

 

Video kerroskakun kokoamisesta (kuorruttaminen, tukikepit ja välipohjat).
 Lisää videoita löytyy Kakkumonsterin YouTube kanavalta.

Kommentit

 1. Tosi kivasti selvästi kerrottu! Huomenna pitää kokeilla miten onnistuu! Tosta vaniljakreemijauheesta kermavaahtoon mietin et sillai suunnilleen mimmone määrä sitä kannattaa laittaa?(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla =) Vaniljakreemijauhetta kannattaa laittaa noin 1rkl 2-2,5dl kermaan.

   Poista
 2. Löysin juuri blogisi, tää on tosi kiva ja persoonallinen! En oo koskaan tehnyt kerroskakkua ja oon kuullut pelotteluita siitä, miten kakku alkaa kaatumaan juhlissa kun sitä on leikattu, tai että leikkaaminen olis muuten jotenkin vaikeaa. En tiedä, onko noissa tapauksissa käytetty tukipilareita ja alustaa kakkujen välissä. Onko sulla koskaan käynyt niin? Tai onko jotain vinkkejä, miten semmosen vois välttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiva kun löysit blogini! =)
   Luulen, et jos kakku on alkanut kaatumaan, niin sisällä ei ole ollut tukikeppejä. Olin kerran yksissä juhlissa, joissa 3-kerroksinen kakku alkoi vähän menemään kenoon, mutta pysyi kuitenkin ihan hyvin pystyssä. Siinä kakussa ei ainakaan ollut tukikeppejä tai alustoja. Ja oli vielä kuuma kesä. Mut hyvin meni juhlat. =)
   2-kerroksiset kakut pysyvät yleensä aika hyvin pystyssä ilman tukirakenteita, mutta alimmainen kakku painuu helposti kasaan, joten sen sisään kannattaa ehdottomasti laittaa noita tukikeppejä. Jos kakussa on kolme kerrosta tai enemmän, niin kannattaa kyllä laittaa yksi iso tukikeppi menemään kaikkien kakkujen lävitse. Alustoja ei tietenkään tuolloin voi kakkujen alla olla, joten kakkupohjan kannattaa olla melko tiivistä. Voikakkupohja on hyvä kerroskakkuja tehdessä. Perinteinen suomalainen sokerikakkupohja on tosi höttöstä ja painuu helposti kasaan.
   Kun kakun tekee huolella, niin ei pitäis tulla onglemia. Ei kun kokeilemaan vain! ;)

   Poista
 3. Kiitos tarkennuksista, nyt on varmempi olo lähteä kokeilemaan kerroskakun tekoa! :) Tuo voikakkupohjakin on mulle ihan uus juttu, pitää kokeilla sitäkin.

  VastaaPoista
 4. Moi! olisin huomenna tekemässä massa päällysteistä tennismaila kakkua ja en ole hirveästi ennen tehnyt joten mitä massaa suosittelisit? mahd. halpa ja helppo käyttää ja valkosta ja sellasta mitä voi värjätä. mitä kannattaa laittaa kakun ja massan väliin kun välissä on mansikka kerma täyte(vai tarviiko mitään)? ja meneekö se kakku pilalle jos on massoinenn päivineen yön yli jääkaapissa ilman kupua? ja onko muuten vinkkejä tollasen kakun päällystämiseen? niin ja voiko sen massan päälle pursottaa kermalla sen "verkon" vai vettyyko se massa? nyt on kyllä paljon kysymyksiä mutta toivottavasti voit auttaa avutonta :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Sokerimassa ja karkkimassa on suunnilleen samanhintaisia. Molempia löytyy nykyisin marketeista. Molemmat käy hyvin ja niitä voi värjätä helpommin. Marsipaani taitaa olla aavistuksen kallimpaa. Riippuu tosin kaupasta. Marsipaani värjäytyy hieman tummemmaksi, jolloin väriä menee vähemmän. Mutta moni ei marsipaanista tykkää. Muista käyttää paljon tomusokeria massaa kaulittaiessa. ;) Tennismailakakunhan voi kuorruttaa hyvin kahdessa osassa. Verkko-osa ja kahvaosa erikseen. Massan alle kannattaa laittaa esim. kermavaahtoa. Sokerikreemi tai hillokin käy. Toki kakun voi päällystää myös mansikka-kermatäytteellä, kunhan siinä ei ole liivatelehtiä. Jotain kannattaa kuitenkin massan alle laittaa, koska se eristää kosteutta ja auttaa massaa tarttumaan kakkuun. Kakku säilyy hyvin massoineen päivineen jääkaapissa (säilyisi jopa pakasteessa).
   Massan päälle voi hyvin pursottaa kermaa. Verkon saisi luultavasti tehtyä näteimmin pikeerillä. ;) Resepti löytyy blogistani esim. kategoriasta piparityöt. Pikeeriä voi pursottaa myös esim. minigrip pussilla. Kulmaan leikataan vain ihan pieni reikä ja nättiä jälkeä tulee. Toivottavasti hoksasin vastata kaikkeen. Kysy uudestaan jos tulee lisäkysymyksiä. ;) Olisi kiva nähdä valmis kakkusi. Jos haluat, niin laita kuva sähköpostiini. =D

   Poista
  2. kiitos paljon, tuo auttoi :)Toivottavasti selviän huomenna hengissä ja jos tulee hyvä niin voin sen kuvankin laittaa:) Varmaan ostan tuota sokerimassaa kun sitä näyttää noissa kaupoissa helpommin olevan :)

   Poista
 5. Hei
  Mistä karkkimassaa voi ostaa?
  Poika toivonut juuri jääkiekkokentän näköistä kakkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karkkimassaa saa 1kg paketeissa leivontatarvikeliikkeistä, kuten Ullan Unelmasta tai Confetista. 250g pakkauksissa löytyy ruokatavarakaupoista. Myyvät nimellä vaahtokarkkimassa.

   Poista
 6. Hei!
  Minun pitäisi tehdä kuivakakku joka on huoneen lämmössä 1-2 päivää joten käykö silloin laittaa sokerikreemiä? jos ei niin mikä sitte sopisi koska teen suklaa kuivakakun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sokerikreemi säilyy huoneenlämmössä ainakin sen päivän. Jos haluaa ottaa varman päälle, niin massan alle passaa myös sokeriset hillot.

   Poista
 7. Hei! Mikä avuksi kun sokerimassa halkeilee? Koristan kakut aina tarjoilupäivänä ja säilytän jääkaapissa, mutta massa halkeilee aina! Ärsyttää todella paljon, kun hieno kakku menee tämän takia pilalle. Onko jääkaapissa liian kylmä vai mitä? :(

  VastaaPoista
 8. Sokerimassa täytyy kaulita ja nostaa kakun päälle melko nopeaa sillä muuten se kerkeää alkaa kuivamaan ja voi halkeilla. Tämä tietty voisi olla yksi syy. Tai voisiko massaa kaulita vielä vähän ohuemmaksi niin se pysyy kosteampana. Voit kokeilla myös esim marsipaania sillä se ei kuiva niin nopeaa. Tai itse tehtyä vaahtokarkkimassaa. :) massan on oltava myös tuoretta sillä vanhat massat ovat jo aika kuivahtaneita.

  VastaaPoista
 9. Oletko koskaan päällystänyt pyöreää tai nelikulmaista kakkua kahdella eri massalla? Eli toinen puoli kakusta on erivärinen kuin toinen? Pitäisi tehdä kaksosille kakku ja mietin miten onnistuisi sellainen päällystäminen.

  VastaaPoista
 10. Se on aika helppoa. Tässä on yksi kakku:http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2013/08/dummy-cake-vol1.html

  VastaaPoista
 11. Kiitos vastauksesta ja erittäin hyödyllisestä blogista. Paljon olen blogiasi selaillut mutta tuota kakkua en ollut vielä huomannut. :)

  VastaaPoista
 12. Heipähei! Tahtoisin tietää onko kaikki sivuston kakut sinun tekemiä? Hienoja nimittäin ovat ja hyvät on sivuston ohjeetkin :) Mahtavaa, että leipominen kiinostaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kaikki kakut ja leivonnaiset ovat minun tekemiäni.

   Poista
 13. Heips! Haluisin tietää kuinka kauan marenki kreemi säilyy jääkaapissa? Ajattelin vaan tulevia syntymäpäiviä...:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kreemi säilyy jääkaapissa noin kaksi viikkoa. Se kannattaa ottaa kylmästä huoneenlämpöön tunniksi pehmenemään ennen levitystä. Pakkasessa kreemi säilyy kuukausia, mutta se kannattaa värjätä ennen pakastusta.

   Poista
 14. Hei! Kiitos vinkeistä,mutta tarvitsen apua seuraavaan: säilyykö kaulittavalla sokerimassalla päällystetty täytekakku hikoilematta automatkan ajan noin 2 tuntia? Massan alla tietenkin kreemi. Olen varannut kakkukuvun ja runsaasti kylmäpusseja- ja kalleja. Tällaista kakkua kun ei suositella säilytettävän kuvun alla jääkaapissa niin miten on tuo automatkan ajan? Kakku täytetään perjantina,päällystetään lauantaiaamuna sekä syödään iltapäivällä. Kiitos paljon jos ehdin saada vastauksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 2h pitäisi kuvun alla onnistua. Itse kuljetan kakut kylmälaukussa, jossa on kylmäkalleja. On onnistunut ilman isompaa hikoilua :)

   Poista
 15. Heips! Kuinka paljon karkkimassaa tarvitaan 26cm halkaisijaltaan kakkuun? Haluaisin taiteilla siihen päälle kolmivärisen lipun ja tuo "maalaaminen" mistä puhuit vaikutti yksinkertaisimmalta tavalta - kannattaako käyttää pastavärejä vai elintarvikevärejä ja millaisella suhteella se sekoitetaan vodkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja kysympä tässä samalla että miten marenkitaikina kannattaa värjätä, elintarvikevärillä vai pastavärillä? :D

   Poista
  2. 26cm kakkuun pitäisi riittää 750g massaa. Marenkikreemi kannattaa värjätä pastaväreillä. Käytän oikeastaan kaikkeen leivontaan pastavärejä. Puhdasta suklaata niillä tosin ei kannata värjätä. Maalaamiseenkin käytän pastavärejä. =)

   Poista
 16. Moi, meinasin tehdä kerroskakun jossa alempi kakku on 20cm ja ylempi vajaa 12cm (lasten irtopohjavuoka :D). Osaatko sanoa tarvitseeko siihen tukipillejä ja alustaa? Ja meinasin tehdä sellaisen "ristikkokuvion" massaan, mihin tulee hopeahelmiä, ehtivätköhän helmet sulaa jos laitan ne kakkuun päivää ennen tarjoilua vai pystyykö ne kiinnittämään tarjoilupäivänä, eli siis onko massa vielä pehmeää että siihen saa laitettua helmet vaikka massa on ollut kakun päällä yön yli?

  VastaaPoista
 17. Lasten vuoat on käteviä! :) Ei välttämättä tarvi tukikeppejä, pitäs pysyä koossa ilmankin. Mut jos haluat ottaa varman päälle, niin laita. Helmet voi kiinnittää kakkuun edellisenä päivänä, ei sula. Juustokakku on sellainen jonka päälle sokerikoristeet sulaa. Sokerimassa kestää. Elintarvikeliima on paras kiinnitykseen. Sokerikuorrutekin käy. Vesi voi aiheuttaa sokerihelmien sulamista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella nopeasta vastauksesta :)! Kävisikö liimaksi tomusokerista ja vedestä tehty seos vai voiko se sulattaa helmet?

   Poista
 18. Hei,
  Kiitos hyödyllisistä neuvoista. Osaisitko arvioida kuinka paljon tarvitsen kaulintamassaa (fc massaa) tuollaisen 20x30 kokoisen suorakaiteisen kakun pelkän päällisen kuorruttamiseen/päällystämiseen. Reunoille olen suunnitellut kermapursotukset, mutta hieman askarruttaa tuon massan tarve.
  Lisäksi kysyisin kuinka monelle henkilölle arvioisit tuollaisesta 20x30 kakusta riittävän?

  Kiitos jo etukäteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 20x30 kakkuun varaisin kilon massaa, mikäli kakun kuorruttaa kokonaan. Riippuu tietty vähä korkeudesta. Mut jos massa tulee vain päälle eikä reunoille niin 500g riittää. Tuommoisesta kakusta syö ehkä 30. :)

   Poista
 19. Hyödyllisiä neuvoja. Kysyisin vielä ihan vaan varmistaakseni mielipidettäsi. Olisi tarkoitus tilata babyshower-kakku, joka valmistettaisiin ja toimitettaisiin perjantaina ja tarjoiltaisiin sunnuntaina. Liittyykö kakun säilyvyyteen mielestäsi riski? Tekijän mielestä pitäisi säilyä ihan hyvin. :)

  VastaaPoista
 20. Moikka, voiko massan päälle tehdä suklaakuorrutteen? Massalla saisi niin hyvän muodon ja suklaassa muut halutut ominaisuudet niin mietin onnistuisiko molempien käyttö

  VastaaPoista
 21. Hei! Kuinka paljon massaa pitäisi varata halkaisijaltaan 24cm kakun päälle, kun massaa ei tule lainkaan reunoille? Kaupassa olin optimistinen ja ostin vain 250g, mutta riittääköhän se?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla et tiukkaa tekee, mut voi se riittää. Yleensä ostan varalta kaksi pakettia ;)

   Poista
  2. Ok, kiitti, kai se on toinen vielä haettava varmuuden vuoks...

   Poista
 22. Hei, voiko kerroskakun tehdä suklaakuorrutteisista kakuista? Yleensä aina näkee, että ne on tehty sokerimassasta. Onnistuisiko esim. sacherkakun kuorrutus tai suklainen kerma/tuorejuusto-kuorrutus? Ja onnistuuko kerroskakut gluteenittomista kakkupohjista vai onko ne liian höttöisiä? Kiitos avusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kerroskakun voi tehdä suklaalla ja kermalla kuorrutetuistakin kakuista. Liitoskohta kannattaa yleensä peittää jollain pursotuksella tai muilla koristeilla. Naked cake tai jopa juustokakkukin onnistuu kerroskakkuna. Ja gluteeniton pohja toimii myös hyvin, mut käyttäisin ohjetta jossa on voita. Niin kuin tavallisissakin kerroskakkuihin tarkoitetuissa pohjissa. Sokerikakkupohja painuu aina vähän kasaan. 😊

   Poista
 23. Tervehys! Miten onnistuu kerroskakun kuljetus autossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on iso laatikko niin siinä. Ja kannattaa ottaa kaveri mukaan kuljetukseen jos kakku on tosi iso. Minä yleensä laitan kakun sisälle tukirakenteita niin ei ole vaarassa kaatua

   Poista
 24. Pohdin tässä miten kuorruttaisin 40cm leveen kakun.. kakun päälle tulee sokerimassasta tai karkkimassasta tehty 2d kuva, mutta miten kakun reunat.. kuorrutanko nekin massasta vai kermavaahdolla? Kumpi olisi parempi, ettei kakusta tulisi liian tuhtia. Ja vielä mitä täytettä laittaisin väliin, kermavaahtoa, kreemiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoon kakkuun kannattaa yleensä tehdä kermapursotukset. Jos reunat haluaa kuorruttaa massalla, kannatta noin iso kakku yleensä kuorruttaa parissa osassa. Täytteet riippuu tietty mieltymyksistä, mutta isoon kakkuun yleensä suosin mousseja. Mutta kakkupohjan reunalle kannattaa pursottaa kreemiä, ettei täyte valu alustalle. Katso tarkemmin tästä kakun täyttäminen postauksesta, kohta 3: http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2013/11/kakun-tayttaminen.html

   Poista
 25. Olen tekemässä kuivakakun tyyppistä kakkua juhliin viikonloppuna. Kakkuun ei tule minkäänlaista täytettä. Juhlakalu toivoo kakun kuorruttamista sokerimassalla, ja nyt siis kysynkin: tarvitseeko massan ja kakun väliin laittaa kreemi kun kakkua ei ole millään täytetty? Voita taikinassa kyllä on paljon sekä hieman brandya.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa laittaa kreemiä väliin, jotta massa tarttuu kiinni =)

   Poista
 26. Moi! Tosi hyviä videoita sulla, niin helposti kyllä selitetty jokainen vaihe:)nyt täytyy kysellä apuja. Suunnitteilla olisi kerroskakku synttäreille. Vieraita n.36. Minkä kokoisia kakkuja pitäisi tehä? Ja tarkoitus olisi vaniljamassalla päällystää kakut, ja reunoille kermavaahtoa/kreemiä? Kuinka paljon massaa tarvii silloin? Ja miten kakun saa päälle jos ei omista sitä metallista juttua mikä sulla näky videossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Kakkupohjien riittoisuudesta löytyy täältä: http://kakkumonsterinkakut.blogspot.com/2016/04/kakkupohjien-riittoisuus.html
   Massaa riittänee 500g. Kakun voi nostaa toisen päälle esim. kakkuottimen tai veitsien avulla.

   Poista
 27. Hei, olen tekemässä levykakku 40 hengelle. Koristeena sokerimassa päällinen ja kermapursorukset reunoille.
  Kysymys kuuluukin, kuinka paljon täytyy varata sokerimassaa levykakun päällisen?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3