Halloween dead finger cookies / Zombie sormet



On kiva leipoa kaikkea halloweeniin liittyvää! Nämä zombie-sormet sopivat hyvin niin lasten kuin aikuistenkin juhliin. En sanoisi, että tämä on helppo resepti, mutta oletin että olisi ollut vaikeampi.

35-40 kpl

1 muna
1 keltuainen
115g voita
5rkl sokeria
65g tomusokeria
1tl vaniljaesanssia
hippusellinen suolaa
235g vehnäjauhoja

voiteluun 1 valkuainen
koristeluun mantelilastuja ja kaakaojauhetta

Sekoita sokerit, vanilja, suola ja munat kulhossa. Lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita hyvin. Itse käytin apuna sähkövatkainta. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa taikinaa hieman. Jos taikina tartuu käsiin, lisää jauhoja. Itse lisäsin useamman ruokalusikallisen. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin tunniksi.


Taikina on sopivan kiinteää, kun siitä saa muovattua pallon.
 
Ota pieni pala taikinaa ja muovaa siitä pitko. Muotoile toiseen päähän pieni nyppylä, kuin sormi olisi irroitettu nivelestään. Taikina pehmenee aika nopeaa lämmetessään, joten tein niin, että pidin taikinaa jääkaapissa ja otin sieltä aina tarvittavan määrän taikinaa yhtä sormea varten. Painele railoja "nivelten" kohdalle. Lopuksi painele taikinaa hieman kasaan, mutta älä koske niveliin. Niveliä on näissä kyllä hieman enemmän, kuin ihmisellä yleensä, mutta nämä ovatkin zombisormia...



Lisää mantelilastuja kynsiksi.


Laita sormet vielä jääkaappiin 15min ajaksi, jotta sormet on helpompi voidella. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele sormet valkuaisella ja paista 12-15min. Kekseihin ei tarvitse tulla paljoa väriä.


Anna keksien jäähtyä hetken.


Sivele kaakaojauhoa keksien pinnalle pensselillä. Etenkin uriin.



 Lisää halloween reseptejä löytyy täältä.

Kommentit

  1. Nää on tosi kivoja, harmi vaan ettei ite ehtinyt YHTÄÄN panostaa Halloweeniin kun muiden kakkutilaukset vie kaiken ajan :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos. =) Onneksi tilauskakkujakin on tosi mukava tehdä. ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3