Helppo suklaakakkupohja / Suklaakakkupohja nro2



Tätä reseptiä olen käyttänyt monissa suklaakakuissa. Tämä on niin helppo tehdä, että ensikertalainenkin onnistuu. Ei tarvitse vatkata mitään vaahdoksi tai sulattaa suklaata. On melkeinpä ihan sama miten ainekset sekoittaa keskenään. Pohjasta tulee ihanan kevyt ja ilmava. Mutta tämä on samalla mehevä ja suklainen. Oikea taikapohja!

 Tästä reseptistä tulee kaksi 20cm pohjaa tai yksi 24cm pohja. Ohjeella voi myös tehdä yhden 20x20cm neliökakun.

175g voita sulana
1,25dl öljyä
3dl kylmää vettä
250g sokeria (ruokokidesokeria)
100g fariinisokeria
400g vehnäjauhoja
50g kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
3 munaa
1rkl vanilja-aromia tai 1tl vaniljasokeria
150g creme fraichea (tai jogurttia)


1dl jauhoja on noin 60g. 1dl sokeria on noin 90g.
 
Sekoita voi, öljy ja vesi. Saattaa tuntua oudolta, jos on yhtään kemistin vikaa, mutta tämä toimii. Lisää sokerit ja jauhot. Kaikki voi nakata huoletta vain sekaan. Sekoita creme fraiche, vanilja ja munat pienessä kulhossa. Lisää seokseen. Taikinan konsistenssi on lähellä sokerikakkupohjaa.
 

Vuoraa kaksi 20cm vuokaa leivinpaperilla (tai yksi 24cm). Reunoja ei tarvitse voidella.
 

Kaada taikina molempiin vuokiin ja paista 180 asteisessa uunissa n.50min. Yhtä isompaa kakkua kannattaa paistaa lähemmäs tunti. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
 

Kakkujen voi antaa jäähtyä vuoissaan jopa tunnin ennen kumoamista. Pohjien kannattaa antaa vetäytyä kelmuun käärittyinä seuraavaan päivään, jottei pohjat murusta leikkausvaiheessa niin paljon. Kelmu on tärkeä, ettei pohjat kuiva.

 Kakkupohjat voi puolittaa, mutta ei ole välttämätöntä. Jos haluaa pienen kakun, voi toisen pohjan vaikka pakastaa tai puolittaa ohjeen. Kakun voi täyttää normaalisti millä täytteellä haluaa. Suklaakreemikin toimii tarvittaessa täytteenä. Pohjat kannattaa myös kostuttaa. Kakun voi päällystää vielä sokerimassalla.

Kommentit

  1. Todella maukas ja mehukas pohja. Itsellä tahtoi vaan olla hieman murenevainen...onneksi annoin vetäytyä yön yli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän koostumus muistuttaa tosiaan enemmän sokerikakkupohjaa kuin voikakkupohjaa. Kakun voi myös laittaa pakkaseen tunniksi ennen leikkaamista niin ei murene niin helposti =)

      Poista
  2. leivinsooda sama kuin ruokasooda??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, muutanpa sen tuonne. On tullut suomennettua resepti taas liian nopeaa. x) Kiitos huomautuksesta.

      Poista
    2. ei mitään, ajattelin Martti-kakun tehdä sinun ohjeellasi (omalla täytteellä tosin) niin halusin varmistaa että tulee ostettua puutteet kaappiin, aivan ihanaa kun siulla on TODELLA hyvät kuvat kakun tekemisestä. Riittääkö yksi tämmöi ohje siihen Martti-kakkuun?

      Poista
    3. Kiitos =) Jos teet kakun 20x30cm vuokaan, niin voi olla että taikinan joutuu tekemään 1,5kertaisella ohjeella. Mutta voi olla että tuokin riittää. En ole tätä niin isoon vuokaan tehnyt. Pitääpä joskus koittaa. ;) Jos kakusta tulee matala, niin ei sekään kauheasti haittaa, sillä kakun reunoiltahan voi leikata palasia tuomaan korkeutta =) Mihin blogeistasi laitat kuvan valmiista tekeleestä? Pitää tulla kurkkimaan sit ;)

      Poista
    4. Peikkopojan blogiin kun hänelle se tulee :) linkitän varmaan siun,ohjeet millä tehnyt sitten ;)

      Poista
  3. Taidankin testata tätä kun teen Martti-kakun huomenna eräälle pienelle pojalle. :)

    VastaaPoista
  4. Laitahan kuva luomuksestasi sitten vaikka sähköpostiin ;)

    VastaaPoista
  5. Voiko pohjan ihan normaalisti pakastaa? Ajattelin että olisi helpompi leikata pohja osiin jähmeenä. Jos teen pohjan etukäteen ja pakastan pohjan, voinko laittaa pohjan uudelleen hetkeksi pakkaseen jos teen vielä päälle suklaaganachen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi pakastaa kelmuun tai vastaavaan käärittynä. Kakkua ei voi uudelleen pakastaa mikäli se on sulatettu kokonaan umpijäisestä. Mut jos se on hetken ollu pakkasessa (30-60min) niin kärsii laittaa uudelleen.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3