lauantai 3. maaliskuuta 2012

Ainot ja ReinotEn ole vielä törmännyt mini-ainoihin blogeissa. Ystäväni äiti täyttää 60v ja halusi kakkuunsa tällaiset. Näitä oli kiva päästä testaamaan.Ja ihan hyvät tuli, vaikka sisus ei olekaan valkoinen.
 

Ja vaaleanpunaiset mini-reinot. Aiemmat löytyy täältä. Ristiäiskakkuunhan nämä sopivat parhaiten, mutta mikseivät myös aikuisten kakkuihinkin. Tässä vähän kokoamiseohjeita. Tämä on minun tyylini. Vilkaise myös perus tennareiden teko-ohje.

Reinot
 

Valmiit vauvantossumuotit ovat näitä varten parhaat. Tietty nämäkin voi piirtää itse. Tennareita varten suosin enemmän itse piirtämiäni muoteja. Näillä muoteilla tulee vähän oudot tennarit. Katso esim. täältä valmismuoteilla tehdyt tossut.
 

Kärkiin kannattaa laittaa palat tuiksi. Liimana käytän elintarvikeliimaa.
 

Toisin kuin perustossuissa, reinoissa etukappaleet liimataan takakappaleen jälkeen.
 

Tikkauskuvion voi tehdä marsipaanileikkurilla. Näihin tossuihin kokeilin piirtää jäljet elintarviketussilla, koska tossuista oli tarkoitus tulla todella värikkäät.
 

Kuviot maalasin pastaväreillä. Munakuppeihin on kätevä sekoittaa väriä ja vettä. Näihin tossuihin käytin valkoista, ruskeaa ja ruusunpunaista väriä. Massan kannattaa antaa kuivua kunnolla ennen maalaamista. Tossut kannattaa maalata ennen viimeistä mustaa palasta.
 


 Tässä tossut kaverini tekemän appelsiinijuustokakun päällä. Hän oli laittanut hauskasti valkosuklaata kakun päälle, jotta tossut eivät sulaisi pinnalle.

Ainot
 

Ainot tein punaisesta karkkimassasta. Etukappaleet kannattaa liimata ensin. Lärpäkkeen leikkasin etukappaleista irti. Punaisen massan toiselle puolelle voisi kaulia valkoista massaa, jotta sisus tulisi valkoiseksi.
 

Maalaamiseen käytin valkoista, vihreää ja ruskeaa pastaväriä.
 

Päälle liimasin vielä valkoiset kappaleet. Pallot liimasin kiinni sokerikuorrutteella.
 

Kenkiä kiertämään laitoin pitkän pätkän punaista marsipaania.
 


   Ja tässä ainot suklaajuustokakun päällä.Samoissa kemuissa juhlittiin ystäväni valmistujaisia ja tein juhliin myös nämä täytekakut. 

Eräs vieras oli lähettänyt kuva tossuista myös Kalevaan.

Onnittelut 60v Railalle! =)

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3