Pähkinäsuklaalevite / Homemade Nutella Tämän ihanan reseptin bongasin Pullahiireltä aikoinaan ja sain lopulta sitä testattua. Tämä maistuu ihan aidolta nutellalta ilman lisäaineita. Aivan loistava keksintö kerrassaan! Päädyin muokkaamaan ohjetta nopeammaksi ja helpommaksi, joten tässä minun versio.
 
1pss hasselpähkinärouhetta
350g maitosuklaata
1-1,5dl maitoa
2rkl öljyä/rasvaa
4rkl tomusokeria
2rkl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Murskaa hasselpähkinärouhe tehosekoittimessa. Itse käytin luotettavaa magic bulletia, jonka aikoinaan hankin. Jos et omista mitään hienontajaa, käytä hasselpähkinäjauhetta.

Äidiltä peritty vanha Moulinex koneeni alkoi yksi päivä käryämään ja muovikansi ihan suli! En ole uutta konetta raskinut vielä hankkia. Lisää pähkinöiden sekaan rasva, tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri.

Sulata suklaa ja maito erikseen mikrossa. Sekoita nämä keskenään. Maidon ja suklaan voi sulattaa myös kattilassa. Varmin keino on ensin lämmittää maito ja kaataa se suklaan päälle, jolloin suklaa sulaa.

Massaa voi sekoittaa tehosekoittimella, mutta koska itsellä ei sellaista ollut, käytin sauvasekoitinta. Onnistui silläkin. Ja sähkövatkain toimisi varmaan myös. Kaada pähkinäsuklaaseos purkkiin ja anna jäähtyä.

Levite kiinteytyy jääkaapissa, joten se kannattaa ottaa ajoissa huoneenlämpöön ennen käyttöä.Levite sopii loistavasti esim. lättyjen tai vohveleiden kanssa sellaisenaan. Myös leivontaan se sopii moneen eri tarkoitukseen.
 
Tässä muutamia reseptejä, joissa olen käyttänyt Nutellaa:
Myslipatukat

Katso myös kategoria: Peanut butter & nutella.

Kommentit