Tämäkin kakku meni työpaikan pikkujouluihin. Kakku on appelsiini-valkosuklaajuustokakku. Pohja on gluteeniton. Päällä on glögikiille.
24cm
Pohja:
150g gluteenittomia Digestive keksejä
70g voita
1tl piparkakkumaustetta
Täyte:
400g appelsiinituorejuustoa
5dl kermaa
n.200g valkosuklaata
½dl appelsiini- tai sitruunamehua (tai vettä)
6liivatelehteä
Kiille:
3dl glögiä
4liivatelehteä
Murskaa keksit kulhossa. Sulata voi ja lisää piparkakkumauste voin sekaan. Sekoita keksimurun kanssa ja painele seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Muita juustokakun pohjia löytyy täältä.
Juustokakun täytteen valmistuksesta voi lukea täältä.
Kun kakku on hyytynyt, valmista kiille. Kiillettä varten kuumenna ½dl glögiä kiehuvaksi ja liota kylmässä vedessä liotetun liivatteet siihen. Sekoita sitten seos loppuun huoneenlämpöiseen glögiin ja kaada kakun päälle. Glögi ei saa olla kylmää, sillä muuten liivate paakkuuntuu. Anna kiilteen hyytyä ainakin 3h.
Kakun päälle pursotin vihreäksi värjättyä kermavaahtoa. Kukkien ohje löytyy täältä. Lehdet on tehty muoteilla. Sokerimassakoristeita ei kannata suoraan laittaa kiilteen päälle, sillä ne sulavat siihen nopeasti. Kermavaahto ja suklaa pysyvät kuitenkin hyvänä kiilteen päällä.
Tämä kakku uppoaa yleensä kaikille!
Ohje vaikuttaa herkulliselta :), koristelu on nätti!
VastaaPoistaNam, varmasti on hyvää =).
VastaaPoistaKiitos =)
VastaaPoista