Tämäkin on ihana suklaakakkupohjaresepti. Muistuttaa koostumukseltaan hieman suklaakakkupohja nro 2, joka on kivan kevyt ja ilmava. Tähän pohjaan on lisätty kahvia ja suklaata. Kahvi maistuu tässä yllättävän vähän, mutta sen tarkoitus mahtaneekin olla suklaan maun voimistaminen.
Kakun kostutukseen ja täytteeseen voi lisätä kahvia tai suklaata. Tämä pohja ei ole ollenkaan liian tuhti, joten täytteeksi sopisi hyvin esim. suklaamousse. Kakku ei ole kuivakakkumainen vaan ihanan pehmeä, mutta suosittelen että sitä kuitenkin kostutettaisiin hieman ennen täyttämistä. Tällä reseptillä voi tehdä myös kuppikakkuja.
n.30kpl kuppikakkuja tai
20-22cm kakkupohja
175ml kuumaa vahvaa kahvia
75g tummaa suklaata
175g pehmeää voita
280g tummaa sokeria (esim. fariini)
3 munaa
280g vehnäjauhoja
1,5tl ruokasoodaa
1tl vanilja-aromia
175ml smetanaa tai kermaviiliä
Sulata suklaa kuumaan kahviin ja anna jäähtyä. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää vanilja ja kahvi-suklaaseos. Lisää kuivat aineet. Lisää lopuksi smetana ja sekoita tasaiseksi. Paista kuppikakkuja 160 asteisessa uunissa keskitasolla noin 20min. Anna jäähtyä hyvin.
Kakkua paistetaan alatasolla 1-1,5h.
24-26cm kakkupohja
235ml kahvia
100g suklaata
235g voita
375g sokeria
4 munaa
375g jauhoja
2tl ruokasoodaa
2tl vaniljaa
235ml smetanaa
Missä vaiheessa olet lisännyt tuon kahvi-suklaaseoksen?
VastaaPoistaSen voi laittaa munien ja vaniljan jälkeen. Näköjään oli unohtunut laittaa se tuonne tekstiin. Korjaan sen heti. Kiitos kun huomautit. =)
VastaaPoistaKuulostaa ihanalta pohjalta, tätä täytyy kokeilla :)
VastaaPoista