maanantai 24. kesäkuuta 2013

MinttusuklaajäätelöMinttusuklaajäätelö on yksi suosikeistani.Resepti on helppo ja nopea. Jäätelöä ei tarvitse sekoitella pakastuksen lomassa. Ajattelin ensin käyttää tähän kaupoista saatavaa minttuaromia, mutta sitten bongasin tohtoreiden blogista samantyylisen reseptin ja siinä kehoitettiin käyttämään minttuöljyä, sillä aromissa ei ole tarpeeksi potkua. Syötävää minttuöljyä voi käyttää leivonnassa ja sitä saa mm. apteekeista ja maustekaupoista. Älä kuitenkaan syö löylykiukaalle heitettävää minttuöljyä.

noin 1 litra

2,5dl kermaa
½ prk (n.200g) kondensoitua maitoa
4-8 tippaa minttuöljyä
100g maitosuklaata rouhittuna
vihreää elintarvikeväriä

Vaahdota kerma. Lisää maito ja minttuöljy. Laitoin minttuöljyä tuon 8 tippaa, koska kylmässä ruoassa maut tahtovat vähän väljähtää. Kannattaa kuitenkin maistaa seosta valmistuksen aikana, jotta siitä tulee oman maun mukainen. Lisää vihreää elintarvikeväriä halutessasi. Lisää lopuksi suklaa ja sekoita lusikalla. Pakasta vähintään 6h.


Käytin mint green pastaväriä jäätelön värjäämiseen. Jäätelöstä tuli ihanan vaalean vihreää. Väri ei ihan välity näiden kuvien kautta mitä se on luonnossa, mutta aika lähelle kuitenkin.

5 kommenttia:

 1. Moi. Tässä linkki minun ja minun kaverini yhteiseen blogiin. Emme ole vielä ehtineet kunnolla muokkailemaan blogia ja pistäneet kunnolla reseptejä! Mutta Keskiviikkona tulee lisää reseptejä :) Tervetuloa siis lukemaan/repimään reseptejä!

  http://sweetteams.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Oijoi, näyttääpä hyvältä!

  VastaaPoista
 3. Jes! Toivottavasti minttuöljy toimi! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3