Raparperi-mansikkahyydykekakku



Päätin tehdä raparperi-mansikkakakkua poikamme 4v syntymäpäiville. Tästä reseptistä tuli kaksi 20cm kakkua. Toisen kakun koristelun olin jo suunnitellut aikaa sitten. Toiseen kakkuun en oikein osannut päättää sopivaa koristelua.

Sitten poikamme näki, kun tein Angry Birds hääkoristetta ystävilleni ja hän toivoi itselleenkin Angry Birds koristeita. No nehän tulivat siinä samalla. Poikani ei kakkuja juuri syönyt, mutta koristeet olivat kovassa käytössä. Loppujen lopuksi possut lojuivat pöydällä litteinä kuin lätyt ja linnutkin olivat enemmän tai vähemmän muusina. Ja rakennelma tottakai romuna. Mut pääasia et hauskaa oli.


Pohjana on raparperipiirakka. Päällä mansikkarahkaa. Yhdistelmä toimi ihan kivasti näinkin. 
Täytteestä riittää kahteen 20cm kakkuun. Angry Birds kakkuun puolitin piirakan ohjeen, mutta siitä tuli melkoisen matala. Mansikoilla koristeltuun kakkuun tein piirakan koko ohjeella, mutta siitä tuli taas ehkä aavistuksen liian korkea. Olisi ehkä paras tehdä piirakka 24cm vuokaa, jolloin se olisi juuri sopiva.

Raparperipiirakka
2dl vehnäjauhoja
½dl sokeria
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
½ kananmunaa
1dl maitoa
½dl (n.50g) sulatettua margariinia/voita
n.2dl raparperia pieneksi pilkottuna

Sekoita pohjan ainekset ja painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja ripottele raparperinpalaset pinnalle. Paista 200asteessa noin 30min. Anna jäähtyä.
 

Mansikkatäyte

5dl kermaa
500g rahkaa
n.3dl mansikoita soseena
sokeria
7 liivatelehteä
½dl mansikoista valutettua mehua

Vaahdota kerma. Lisää rahka. Lisää soseutetut mansikat. Mausta sokerilla. Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10min ja sulata ne sen jälkeen kiehuvaan mansikkamehuun. Lisää seokseen ja kaada vuokiin. Anna hyytyä vähintään 4h jääkaapissa.


Angry Birds kakun kiille on tehty Jaffa Lime-Verigreippi limsasta. 20cm kakkuun käytin 3dl limsaa ja 5 liivatelehteä. Kuumenna n.½dl limsaa mikrossa (n.30s) ja sulata liivatteet siihen. Lisää seos sitten lopun limsan joukkoon ja kaada kakun päälle. Anna hyytyä vähintään 3h. Tästä kiilteestä tuli tosi kiva.
 

Koristeet on muovattu karkkimassasta.


Possujen linnoitus on tehty suklaavohveleista, jotka liimasin toisiinsa kiinni sulalla suklaalla.
Sokerimassakoristeiden alle kannattaa sivellä suklaata, jotteivat ne sula kiilteen päälle. 




Kommentit

  1. Hauskan näköinen kakku. Mitä tuo karkkimassa on? Onko se sokerimassaa vai aivan jotain muuta? :)

    VastaaPoista
  2. Karkkimassaa saa ostettua valmiina tai sitten sitä voi tehdä vaahtokarkeista itse. Se poikkeaa mielestäni aika paljon sokerimassasta. Se on paljon jämäkämpää.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3