Suklaajuustokakku suklaaperhosilla



Olen jo pitkään halunnut testata tätä ohjetta, koska hyydytetty suklaajuustokakku on niin hyvää. Uunissa paistettu juustokakku on USA:ssa ja Briteissä huomattavasti suositumpaa kuin Suomessa, mutta vähitellen myös rantatumassa tännekin enemmän. Usein tällaista juustokakkua pidetään melko rumana, mutta mielestäni tästä tuli ihan nätti eikä välttämättä kaipaisi mitään koristeita päälle.

20cm 

Pohja:
150g suklaakeksejä
1rkl kaakaojauhetta
3rkl sulaa voita/margariinia

Täyte:
600g maustamatonta tuorejuustoa
150g ranskankermaa
3 munaa
200g tummaa suklaata
1,5dl sokeria
1rkl vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 175asteeseen. Vuoraa 20cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Älä voitele reunoja. Murskaa keksit. Lisää kaakaojauhe ja voi. Painele seos vuoan pohjalle ja paista 10min uunissa. Pohjan esipaistaminen ei kuitenkaan ole pakollista.


Sulata suklaa mikrossa puolella teholla 30s pätkissä. Nosta jäähtymään. Sekoita tuorejuustoa sähkövatkaimella kulhossa heti. Lisää sokerit. Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen hyvin joka välissä. Lisää ranskankerma ja lopuksi suklaa. Kaada seos vuokaan. Vuoraa vuoka foliolla ulkopuolelta. Kaada lasivuokaan n.2cm vettä. Paista kakkua vesihauteessa 1-1,5h, kunnes kakku on keskeltä kiinteä.
Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Juustokakkua ei pidä tarjoilla lämpimänä.

Suklaaperhoset

Suklaakoristeet kannattaa yleensä tehdä Candy Melts napeista, sillä niitä ei tarvitse temperoida, jolloin koristeet pysyvät kauniina eivätkä lötsähdä. Koristeita voi myös tehdä temperoidusta suklaasta, mutta temperoimattomasta suklaasta en suosittele. Temperoiminen on kuitenkin melko haastavaa eikä läheskään aina onnistu, joten siksi Candy Meltsit ovat kätevimpiä. 

Laita erivärisiä Candy Meltsejä pieniin minigrip pusseihin, sulje pussit hyvin ja laita kiehuvaan veteen hetkeksi, kunnes napit ovat sulaneet. Leikkaa pussin kärkeen pienen pieni reikä. Candy Meltsien kanssa saa olla melko ripeä, sillä ne jähmettyvät nopeasti.


Taita pieni pala leivinpaperia kahtia. Pursota toiselle puolelle puolikas perhonen. Kunhan ylempi siipi on alempaa isompi, niin perhonen todennäkösesti näyttää melko aidolta.


Taita puolet yhteen ja paina hyvin kevyesti.


Avaa heti.


Pursota perhoselle vartalo, pää ja tuntosarvet. Nosta jähmettymään jääkaappiin tai pakastimeen haluamaasi asentoon. Meltsit jähmettyvät pakastimessa ihan muutamassa sekunnissa.


Tuli silkkisen suussasulava kakku!

Ja lapset innostuivat perhosista kovasti. Niitä olisi hauska piilotella ulos pensaisiin ja puihin, jolloin lapset saisivat etsiä niitä. Perhosidea taitaa olla howtocookthat blogista.

Kommentit

  1. nuo suklaaperhoset on kyllä ihania, mutta opin kantapään kautta että ne ei vaan toimi temperoimattomalla suklaalla.... ei edes vaikka kuinka toivoi! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei todellakaan kannata koittaa temperoimattomasta suklaasta. Temperoidustakaan suklaasta ei aina onnistu. Mut candy meltseillä onnistuu aina ;)

      Poista
  2. Kauniita perhosia! Ja kakku on varmasti herkullinen :)

    VastaaPoista
  3. Voi mikä kakku....uskon, että on taivaallisen hyvää! Tätäkin on pakko kokeilla.

    VastaaPoista
  4. Tää näyttää kyllä tekemisen arvoiselta eli tosi ihanalta :)

    VastaaPoista
  5. Mistä noita candy meltsejä saa?

    VastaaPoista
  6. Leivontatarvikeliikkeistä (netin kautta). Esim ullan unelma tai confetti.

    VastaaPoista
  7. Tein tätä, tuli täydellistä! :) Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3