Kakkuvuosi 2013



Olin laskevinani, että tein tänä vuonna 91 kakkua, joista 46kpl oli fantasiakakkuja ja 2kpl suolaisia. Lisäksi tein 4kpl koristekakkuja styroxista. Paljon toivottiin myös täytekakkuja, joiden reunoilla oli kerma-/kreemipursotuksia ja vain päällä pala sokerimassaa. Kaikkia ihania kakkuja ja koristeita sain taas askarrella. Myös kuppikakkuja tuli tehtyä melko paljon, mutta niistä en tehnyt mitään kuvakokoelmaa, koska ne olivat loppujen lopuksi aika samantyyppisiä.


Kuvat ovat aika sekalaisessa järjestyksessä. Paljon toivottiin lastenkakkuja. Pojilla toiveena on usein joku auto-, urheilu- tai sankariaiheinen kakku. Kuvassa näkyy myös mm. halloweenkakku ja ferrero rocher kakku, jotka onnistuivat mielestäni hyvin.


Ristiäiskakkujakin tuli taas tehtyä ainakin 5kpl. Tein myös meidän nuorimmaiselle kaikki ristiäiskakut. Niistä yksi näkyy tuossa toka rivissä keskellä. Oikealla alhaalla oleva vaalea kerroskakku on dummy cake/koristekakku, eikä se ole syötävä. Tuosta aarrearkkukakusta ja baby block kakusta olen myös aika ylpeä.


Pikkutyttöjen synttärikakkutoiveet ovat usein eläin- tai piirroshahmoaiheisia. Prinsessateemoja on tullut yllättävän vähän vastaan. Kuvassa näkyy mm. maatilakakku ja barbaperhekakku.
 Coca-cola kääris on coca-colakekkereistä.


 Masukakkua oli kiva kokeilla ensimmäistä kertaa. Ja tuo syksyteemainen kakku on mielestäni todella nätti. Pingviinejä toivottiin aika paljon myös ja niistä on yksi taidonnäyte tuossa rusettikakussa. Yhden ristiäiskakun päälle toivottiin golf-kengät minikoossa. Kakku ilmestyy blogiin kuitenkin vasta ensi vuoden puolella.


Hampurilaiskakkua oli hauska tehdä. Hevoskakun olen tehnyt aiemminkin hyväksi todetulla tyylillä. Pursotuksia tuli opeteltua aika paljon tänä vuonna. Uusin tuttavuus oli tuo pedal-pursotus, joka näkyy kolmennessa rivissä oikealla.


Tuo tiikerikuvio on mielestäni todella hurmaava. Opettelin käyttämään air brush konettani, jolla saa suihkutettua väriä kakun pintaan. Vesiputouskakku on syntymäpäiviltäni. 60v kakku on maultaan suosikkini. Luigi-kakku on poikamme 4v synttäreiltä. Alarivissä on tämän joulun kakkusia. Kakkumonsteri blogissa oli joulukuun ajan käynnissä joulukalenteri, josta löytyi yhteensä yli kolmekymmentä resepti- ja koristeluideaa.


Tässä on muutamia suosikkikakkujani. Toimin Koristeelliset kakut -lehden vierasbloggaajana tänä vuonna, joka oli ihan hauskaa hommaa. Nallekakku on mm. sieltä. Itsenäisyyspäivän kakusta paljastuu sisältä Suomen lippu. Kokoamisohjeet löytyy linkin takaa. Tein pari päivää suunnittelutyötä paperilla, jotta sain kakun onnistumaan. Merenneitokakku ja Nalle Puh kakkukin onnistuivat mielestäni hyvin.


Tässä muutamia cake popseja. Niitä on kiva tehdä lasten juhliin. Monesta projektista jää kakkupohjaa yli ja siitä on hyvä pyöritellä kakkupalloja pakkaseen tuorejuuston kanssa. Näin saa nopeasti loihdittua nättejä leivonnaisia. Lasten kanssa näitä on myös tosi kiva koristella. Vanhin poikamme ei paljon kakkuja tai muita herkkuja syö, mutta kakkutikkareista hän on innostunut kovasti. Vaikka eivätpä ne oikein edes näytä syötäviltä. Pops-putkiakin tuli testattua.

Saa nähdä mitä kaikkea sitä tulee loihdittua vuonna 2014. 
Oikein hyvää Uutta Vuotta!

Kommentit

  1. Hyvää uutta vuotta! Ihania kakkuja ihan kaikki, mutta jos suosikkeja pitäis valita.... hmmmm.... suurena nallefanina ainakin tuo nallekakku on yksi suosikki. Sitä olen ihaillut ja ajatellut josko sellaisen osais itsekin tehdä. Maatilakakku on ihana, aarrearkkukakku upea, halloweenkakku ihan mahtava.... upeita kaikki! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =D Tuo nallekakku oli aika haastava, mutta ei mikään mahdoton. Kunhan vain tekee rauhassa ja huolella joka vaiheen. Kannattaa kokeilla ;)

      Poista
  2. Olet kyllä varsinainen kakkumestari!
    Aivan ihania nuo tekemäsi kakut!
    Hyvää Uutta Vuotta sinnekin! :)

    VastaaPoista
  3. Hyvää uutta vuotta!

    aergh mä en niin pääse tuosta Ferrero Rocher-kakusta yli :D Houkuttaa ihan hemmetisti mutta nyt on vaan oma leipomisinto jossain nukuksissa ja ei vaan saa aikaiseksi. Mutta aina kun täällä käy niin se hyppii mun silmille kaikkien seasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh =D Joo, mullaki oli tuossa jouluna leipomisinto aika vähissä, kun syksy oli sillä saralla niin kiireinen. Mut taas eilen leivoin sit ihan innoissaan. =) Pieni paussi on joskus paikallaan. ;) Kiva et blogini herättää innostusta =D

      Poista
  4. Huikea kuvasaldo!! Itse tykkään kovasti esim. tuosta syyskakusta, jossa värit ovat tosi, tosi kauniit :) Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
  5. Tosi paljon oot ehtinny tehä kakkuja. :D Mun suosikkeja on ehkä vaaleanpunanen kermalla pursotettu kakku, masukakku ja tiikerikakku. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3