Luukku 1: Lumiukko cake pops



Hyvää ensimmäistä adventtia! Tänä vuonna laitankin blogiini joulukalenterin ja joka päivä ilmestyy uusi resepti tai jouluinen postaus.

Ensimmäisestä luukusta ilmestyykin nämä veikeät lumiukko cake popsit. Cake popseja on näppärä tehdä pakkaseen ylijäämäkakkupohjista ja käytellä niitä sieltä sitten tarpeen tullen. Muutamia lempi kakkupohjiani cake popseja varten ovat mm. suklaakakkupohja, dark chocolate mud cake, sekä red velvet cake. Perusohje popseille on n.150g kakkua ja n.50g tuorejuustoa, kreemiä tai ganachea. 


 Nämä popsit tein red velvet kakusta. Lisäksi tarvitaan tikkuja, valkoisia candy meltsejä, rypsiöljyä, suklaanappeja (esim. dammenberg) sekä suklaakonvehteja pötkössä (esim. fazer).


Lue popseista lisää täältä. Sulata candy meltsit ja sekoita joukkoon hieman öljyä, jotta seos ohenee. Dippaa tikku suklaaseen ja tökkää yksi pallo paikalleen niin että tikku tulee kunnolla läpi pallerosta. Anna hetki jähmettyä ja dippaa kakkupallo suklaaseen. Kiinnitä toinen kakkupallo ja anna jähmettyä. 


Kiinnitä suklaat toisiinsa pienellä tipalla candy melts sulaa. Dippaa toinenkin kakkupallo candy meltseihin ja aseta hattu paikoilleen.


 Pursota suklaalla silmät, suu ja napit. Nokka ja huivi on muotoiltu marsipaanista ja liimattu suklaalla kiinni. Nokan ja huivin voisi tehdä myös karkeista, jos vain löytää sopivia kaupasta. Esim. m&m tai smarties karkeista voisi tehdä nokan ja jostain kirpeästä nauhasta huivin.


Kommentit

  1. Hauskat lumiukot! Mukavaa joulunodotusta sinne! :)

    VastaaPoista
  2. Oi, aivan ihania nämä lumiukot!
    Olet kyllä taitava. ;)

    VastaaPoista
  3. Hienoja lumiukkoja :) Söin tässä äskettäin eräitä suklaapalleroita, rasiassa oli kolmea eri makua, ja ihastuin yhteen niistä mauista kovasti. Minua onkin askarruttanut, miten tehdä itse jotain samantyyppistä. Sisällä oli suussasulavan pehmeää valkosuklaista (?) täytettä, päällä rapea kuori ja pinnalla kookoshiutaleita. Vinkkaa, jos idealamppu syttyy! Mutta täytyy katsella kaupastakin, jos niitä ois myynnissä pelkästään tuon makuisena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuuu, kuulostaa hyvältä! Hmm... pitääpä itsekin vilkuilla, näkyiskö kaupoissa. Jollain tavalla kuulostaa melko tutulta... Ja idealamppu syttyi kyllä heti! Luulenpa et aion testata moista. Pidähän silmällä joulukalenteriani ;) Kiitos ihanasta vinkistä! =)

      Poista
  4. Hienoja! Eka kertaa tässä vierailulla blogissasi ja upeita luomuksia olet tehnyt! Oma blogiura vasta aluillaan, mutta tervetuloa tutustumaan ja saa halutessaan linkatakin: kakkutaiteilija.blogspot.fi . :) Niin ja iloista joulun odotusta!

    VastaaPoista
  5. Nämä ovat kyllä huikean ihania!!! Olisivat varmaan suosittuja myyjäisissäkin - mutta en taida ehtiä kokeilla ja kun lopputuloksestakaan ei voi olla varma.. :) Ei välttämättä näyttäis tältä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3