Luukku 10: Minttu-, inkivääri- ja kahvitryffelit





Tryffelit ovat helppoja valmistaa eikä niiden tekoon välttämättä tarvita temperoitua suklaata.
Tässä kaksi uutta reseptiä ja yksi vanha klassikko.

Kahvitryffelit

n. 10kpl

3rkl (45ml) kuohukermaa
1/4tl pikakahvijauhetta
100g suklaata

Inkivääritryffelit

3rkl kuohukermaa
6 ohutta palasta tuoretta inkivääriä
100g suklaata


Laita kahvijauhe ja inkiväärinpalaset pieniin kuppeihin.
Pilko suklaat toisiin kuppeihin.


 Kaada kerma päälle ja anna maustua kymmenisen minuuttia.
Kuumenna kerma mikrossa 20-30s ja kaada suklaan pääälle. Mikäli suklaat ovat isoina palasina, eivät ne sula kerralla, jollon seoksen voi laittaa mikroon puolelle teholle 10-20s ajaksi ja sekoittaa kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Toki kerman voi kiehauttaa kattilassakin ja lisätä sitten suklaat, mutta jos tekee monta erilaista konvehtia, niin tämä on nopeampi konsti. Eikä tarvitse sotkea kattiloita. Mikäli sulattaa suklaan ensin ja lisää sitten vasta kerman, niin kannattaa ottaa huomioon, että kerman on oltava suklaanlämpöistä, sillä muuten suklaa paakkuuntuu.

Mikäli näistä haluaa tryffeleitä, laitetaan ganachet jääkaappiin tunniksi (tai pakastimeen vartiksi) ja otetaan jähmettyneestä seoksesta lusikalla palasia ja pyöritellään ne palloiksi. Tryffelit voi pyöritellä vielä esim. tomusokerissa, pähkinärouheessa tai tummassa kaakaojauheessa. 

Jos suklaat haluaa vielä pyöritellä sulassa suklaassa, kannattaa suklaa temperoida.

Ganachet voi myös käyttää konvehtien täytteeksi, jolloin ne lisätään suklaalla vuorattuun muottiin sulana. Mallia voi katsoa esim. täältä.


Kahvitryffeleitä, jotka on pyöritelty maitosuklaassa ja päälle spritsattu valkosuklaata. Nämä oli tosi hyviä!


Tämän hauskan idean sain Baking my dream cakes blogin joulukalenterista. En löytänyt koristeellista jouluteippiä kaupasta, joten ostin tavallista koristenauhaa ja liimasin sen tuikkujen ympärille kaksipuoleisella teipillä.


Inkivääritryffeleitä. Näistäkin tuli muuten tosi ihania! 
Tein nämä niin, että levitin ganachen leivinpaperille ja annoin jähmettyä. Sitten leikkasin siitä neliönmuotoisia palasia ja uitin ne vielä suklaassa. Jämäpaloista pyörittelin palloja ja dippasin suklaaseen. Tryffelit voi koristella esim. nonparelleilla. Kamee-koriste on tehty muotilla. Jos ei kerkeä väkertämään koristetta valkosuklaasta tai candy meltseistä niin sen voi tehdä myös sokerimassasta.


Homemade After Eight

Näitä makeisia testasin viime vuonna ja olivat niin hyviä, että aion tehdä näitä joka joulu! Resepti löytyy täältä. Resepti on loppupeleissä tosi helppo.

Testasin viime vuonna eri kuorrutustyylejä ja tulin siihen tulokseen, että suklaa kannattaa ohentaa ruokaöljyllä, jotta kuorrutuksesta tulee nätti. Suklaata ei tarvitse temperoida. Ja suklaita kannattaa muutenkin säilyttää jääkaapissa, jotteivat ne lötkisty, jolloin suklaakin pysyy hyvänä. Mutta kaikesta tästä voi lukea enemmän linkin takaa.


Kommentit

  1. Kiitos näistä resepteistä!
    Itse en olekaan hirveästi tehnyt makeisia, joten ehkä nyt olisi korkea aika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! =) Tryffeleitä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Ovat todella helppoja =)

      Poista
  2. Ajattelin tehdä noita kahvitryffeleitä joululahjaksi. Säilyykö ne huoneenlämmössä vai pitääkö säilyttää jääkaapissa? Entä kuinka kauan säilyvät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat tryffelit säilyvät huoneenlämmössä 1-2päivää. Mutta sitten laittaisin jääkaappiin, koska täytteessä on kermaa. Jääkaapissa säilyvät parisen viikkoa. After eight säilyy huoneenlämmössä hyvin, mutta ne tuppaavat vähän lötkistymään, joten siksi suosittelen niille jääkaappia.

      Poista
  3. Herkullisia reseptejä! Testiin menee jos vain ehdin! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3