Luukku 21: Fudgekarkit



Fudget ovat nopeita ja helppoja makeisia tehdä. Ja itsetehdyt karkit ovat ihania joululahjoja esim. sellofaaniin käärittyinä tai itsekoristeltuihin laatikoihin pakattuna. Vaikka aatto onkin jo ovella, niin tällä nopealla reseptilla onnistuu.

Suklaa-nougat fudge

350g tummaa suklaata
1 nougat patukka (50g)
1tlk (397g) sokeroitua maitotiivistettä/kondensoitua maitoa
2rkl voita
150g pistaasipähkinöitä

Sulata suklaa ja nougat vesihauteessa. Nougat palaa helpommin kuin suklaa, joten sitä ei kannata sulattaa mikrossa. Lisää voi ja maitotiiviste. Rouhi pähkinät karkeasti ja lisää seokseen. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun noin 20x30cm vuokaan tai kertakäyttöiseen foliovuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4h. Leikkaa fudge noin 3x3cm kokoisiksi paloiksi. Fudget kyllä pysyvät huoneenlämmössäkin hyvinä muutaman tunnin, mutta sitten siirtäisin nämä jääkaappiin, jotteivat ne lötkisty liikaa.


Sweet!

Kommentit

  1. Onko se oikeasti helppoa? Mä olen haaveillut tuosta kauan sillä tiedän ainakin yhden tyypin joka on ihan hulluna fudgeen. Ohjeita olen Pinterestissä ihaillut/keräillyt. Ehkä siis ensi vuonna kun nyt ei ole tuota maitoakaan tullut ostettua..ellei sitten huomenna vielä menisi ;) kauppaan. Kai siitä satsista pari kotiinkin jäisi..

    VastaaPoista
  2. Helppoa on. Ainekset sekaisin ja jääkaappiin ;)

    VastaaPoista
  3. Oi kuinka hyviltä noi näytti!
    Pitääpä kirjoittaa resepti ylös. ;)

    VastaaPoista
  4. Taas niin herkullisen näköisiä karkkeja täällä sun blogissa. =)

    VastaaPoista
  5. Ääh, mä juuri ehdin tehdä fudgeja lämpömittarilla ja paljon vaikeammin! Olisinpa nähnyt tän ensin, ois ollu sopivasti kondensoitua maitoakin kaapissa. Noh, eiköhän noista munkin ihan hyviä tule. Ainakin on huolella tehdyt! :D

    VastaaPoista
  6. Nooh, se on hieno tunne, kun on tehnyt jotain mihin on nähnyt vaivaa ;) Varmasti on hyviä! Ens kerralla sit tällä ohjeella ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3