Luukku 5: Piparikuppikakut / Gingerbread cup cakes



Monestakin leivonnaisesta saa ihanan jouluisen version, kun maustaa niitä hieman piparkakkumausteella. Näistä tuli aivan unelman hyviä jouluisia kuppikakkuja! 
 
Reseptillä tulee 12-15kpl keskikokoisia muffinsseja, 6kpl jättimuffinsseja tai 24 minimuffinssia.

Piparkakkumuffinssit

100g huoneenlämpöistä margariinia
225g (2,5dl) sokeria
2 isoa kananmunaa
150g (noin 1,5dl) maustamatonta jogurttia
5rkl maitoa
275g (noin 5dl) vehnäjauhoja
 1tl ruokasoodaa
1-2tl piparikakkumaustetta
50g suklaata rouhittuna

Laita paperivuoat muffinssipellin syvennyksiin, jolloin ne pitävät muotonsa paremmin. Muffinssit voi myös paistaa silikonisissa vuoissa, jolloin niihin ei tarvitse paperista vuokaa. Vaahdota margariinia ja sokeri. Lisää munat, jogurtti ja maito. Sekoita hyvin esim. sähkövatkaimella tai monitoimikoneella. Lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin. Sekoita lopuksi rouhittu suklaa lusikalla taikinan joukkoon. Näihin voisi lisätä myös joulusuklaata, rusinoita, pähkinöitä tai kuivattuja marjoja.

Täytä 2/3 muffinssivuoista ja paista 190 asteisessa uunissa noin 25min tai kunnes muffinssin sisään pistettyyn cocktailtikkuun ei jää taikinaa kiinni. Anna muffinssien seistä 5min ja nosta ne sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Kun muffinssit ovat jäähtyneet, säilytä niitä aina suljetussa rasiassa, etteivät ne pääse kuivamaan.


Muffinssit muuttuvat kuppikakuiksi, kun ne saavat koristeeksi kuorrutteen.

Kuorrute:
2dl kermaa
200g piparkakunmakuista rahkaa (Arla)

Vaahdota kerma. Lisää rahka. Pursota täyte muffinssien päälle esim. kukka- tai tähtityllalla. Eri pursotuksista voi lukea tarkemmin täältä. Tuolta löytyy myös videolinkkejä. Tuo piparkakkurahka on muuten tosi hyvänmakuista! Soveltui tosi hyvin kuppikakkujen kuorrutteeksi. Siitä voisi tehdä myös jouluisen hyydykekakun. Kerman kanssa sekoitettuna maku on tietty vähän miedompi. Tuota söisi kyllä ihan pelkältäänkin.

Koristele kuppikakut pienillä pipareilla. Piparitaikinan ohje löytyy täältä.


Kommentit

  1. oi nam, näistä tykkäisin taatusti! Taidanpa jouluksi tehdä näitä. Tuota piparkakkurahkaa olen kaupassa nähnyt ja mietinkin, että jotain siitä pitää tehdä.

    VastaaPoista
  2. Voi olla pakko tehdä näitä, ihan siitä ilosta, että mitat on suoraan grammoina! Lähes aina punnitsen aineet, kun se on niin helppoa (= tulee vähemmän tiskiä :D), mutta yleensä desilitrat joutuu ensin laskemaan grammoiksi. Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
  3. Onpa kiva et joku muukin punnitsee aineet vaa'alla. =D Siinä on vielä se hyvä puoli, että esim. vehnäjauhoja voi olla aika hankalaa arvioida oikeaa määrä desilitroina, koska jauhot menevät välillä enemmän tai vähemmän kasaan. Grammoina tulee aina oikea määrä. Ja leivonta usein on grammantarkkaa hommaa. ;) Pitäisi varmaan jaksaa laittaa resepteihin sekä grammoina että desilitroina. x)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3