torstai 20. maaliskuuta 2014

Musta angry birds kakkuTämä kakku meni 2 vuotta täyttävälle pojalle, joka on kova angry birds fani.
Postaus meni myös Koristeelliset kakut -lehden blogiin.

Tässä on kohtuu nopea tyyli, miten saa muutettua tavallisen kakun angry birds kakuksi. Kakusta saa pyöreämmänkin esim. kokoamalla kakku kulhoon kääretorttupohjista, kuten tein tämän punaisen angry birds kakun kanssa. Tämä lintu katsoo ylöspäin, joten ajattelin, että tämä tyyli sopisi kuitenkin tähän hyvin. Kakku on gluteeniton ja laktoositon.


Pohjana on gluteeniton 26cm sokerikakkupohja. Täytteenä sitruunamousse. Mousse vain loppui kesken, joten sitä on vain yhdessä välissä. Ohje kannattaa ehdottomasti tuplata näin isoon kakkuun. Tuorejuustona käytin laktoositonta sitruunatuorejuustoa. Toiseen väliin tein vielä turkinpippurimoussea, johon käytin laktoositonta vaniljatuorejuustoa ja turkinpippurirouhetta.

Kakku kaiverretaan kuvan osoittamalla tavalla. Kakun reunoilta leikataan palasia sahalaitaisella veitsellä ja palaset nostetaan keskelle tuomaan korkeutta. Sitten kakku peitetään kermalla tai kreemillä. Itse otin hieman talteen kerma-tuorejuustoseosta, ennen kuin lisäsin muita aineita siihen ja käytin sitä kakun kuorruttamiseen.


Kuorrutteena mustista fudgekarkeista tehty massa.
Koristelu on pääasiassa tehty sokerimassalla.


Nokan ja antennin (töyhtö) muovausohje. Nokkaa varten muovasin tuommoisen pyramidinnäköisen ja puolipallonmuotoisen palan.


Onnea päivänsankarille!

4 kommenttia:

  1. Tää on aivan mahtava, sulta tuo massan käyttö sujuu vaan niin upeesti.

    VastaaPoista
  2. Tää on tosi hieno! Olet taitava! Itsekin sain tehdä viikonloppuna ekan Änkkärikakun ;) kuva löytyy täältä http://leivostaivas.wordpress.com/2014/03/31/kahden-kakun-viikonloppu/ :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos! =) Oi, pitääkin tulla katsomaan ja ihailemaan sinun kakkuja =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3