Maapähkinävoikeksit



Ajattelin testata erilaisia maapähkinävoireseptejä tässä kevään aikana. Amerikassa ja Briteissä maapähkinävoita löytyy varmaan joka taloudesta, mutta itse en ole oikein koskaan tajunnut sen hienoutta. Pelkiltään maapähkinävoi maistuu melkoisen pahalta.. Mutta ajattelin, että leivonnassa se voisi olla hyvä, sillä se kuitenkin tuoksuu melko kivalta.

Nutella (hasselpähkinä-suklaalevite) taas on sitten niin hyvää, että sitä söisi ihan pelkiltäänkin. Nutellastakin minulta löytyy aika paljon reseptejä. Nutellasta saa mm. ihania kreemejä. Itsetehdyn pähkinä-suklaalevitteen ohje löytyy täältä. Linkin takaa löytyy myös linkkejä eri ohjeisiin, joihin on käytetty nutellaa.


Reseptillä tulee noin 24kpl keksejä. Itsellä näistä tuli hieman liian isoja, mutta tämäkin on tietty makuasia. Ison keksin voi vaikka puolittaa, jos ei jaksa kokonaista syödä. Näistä tuli kyllä niin hirmu hyviä ja itsellä ei ollut ongelmaa syödä koko keksiä kerralla.. Yllätyin todella miten hyvin maapähkinävoi sopii näihin kekseihin! Tulen todellakin tekemään näitä uudestaan! Resepti on Hummingbird bakeryn kirjasta, joka on ehdottomasti suosikki reseptikirjani.

225g huoneenlämpöistä voita tai leivontamargariinia
200g sokeria
200g ruokokidesokeria
2 munaa
0,5tl vanilja-aromia
240g maapähkinävoita
340g vehnäjauhoja
2,5tl ruokasoodaa
0,5tl suolaa
75g suklaata rouhittuna

Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen sekoittaen hyvin joka välissä sähkövatkaimella. Lisää vanilja ja maapähkinävoi. Näihin olisi ilmeisesti tarkoitus käyttää karkeaa maapähkinävoita, jotta koostumuksesta tulisi mahdollisimman hyvä. Itse käytin pehmeää maapähkinävoita ja tämä toimi tosi hyvin. Sekoita jauhot, sooda ja suola keskenään. Lisää taikinaan vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi rouhittu suklaa. Suklaa ei ole pakollinen, mutta sopii kyllä näihin hyvin.


Nosta pellille ehkäpä 6cm halkaisijaltaan olevia nöttösiä. Jätä reilusti leviämisvaraa. Älä tasoita tai litistä nöttösiä, vaan jätä ne pallukoiksi. 6 nöttöstä/pelti on ihan sopiva. Paista keksejä 170 asteisessa uunissa noin 10min. Itse paistoin hieman isompia keksejä 15min. Keksit ovat valmiit, kun ne ovat levinneet ja reunat ovat kullanruskeita. Keskusta ei saa olla täysin raaka, mutta se jää ihanan pehmeäksi keksin jäähdyttyä. Anna keksien jäähtyä hetki pellillä ja nosta ne sitten ritilälle jäähtymään kokonaan.


 Cookiesit tulee tietty tarjoilla aina maidon kanssa. 
Ensimäinen maapähkinävoikokeilu saa minulta kyllä täydet pisteet!

Kommentit

  1. Leivoin viikonloppuna juuri näitä keksejä ja täsmälleen samalla reseptillä :D Kylläpäs hauska sattuma, ja maistui tännekin!

    VastaaPoista
  2. Heh, tuo kirja on niin loistava! Tein vastikään rocky road suklaatakin ;)

    VastaaPoista
  3. Maapähkinävoi on usein käytössä täällä. Leivon siitä ihanuuksia, teen thaimaslaisia ruokia ja ihan jenkkityyliin peanut butteria ja hilloa leivälle. Nams ja mums!!

    VastaaPoista
  4. Minäki kokeilin tuota klassista hilloa ja maapähkinävoita leivälle, mut oli ihan kauhean pahaa.. xD Mut leivontaan tämä kyl sopii. Ja tosi kiva idea kokeilla sitä ruoanlaittoon =)

    VastaaPoista
  5. Oi nam! Pelkiltään maapähkinävoi tosiaan ei ole mitään herkkua, mutta kekseihin se sopii ihan mielettömän hyvin. Tein jokin aika sitten kokonaan jauhottomia maapähkinävoikeksejä ja olivat ihania. Harmi kun ei tullut merkattua ohjetta ylös... Ja kun kerran vinkkejä kaipaat, niin nämä maapähkinävoi-brownies palat suorastaan meinasivat viedä kielen, alkuperäisohje on Leila Lindholmilta http://suklaapossu.blogspot.fi/2013/07/maapahkinavoi-brownies.html

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3