Paloautokakku



Tämä kakku meni 3 vuotta täyttävän Akseli pojan syntymäpäiville. 
Toiveena oli paloautokakku, jolla on ehdottomasti oltava silmät. Silmät oli ehkä se tärkein juttu koko kakussa.


Pohjana on whoopie-kakkupohja. Leikkasin kahdesta pellillisestä pohjaa neljä samankokoista suorakulmion muotoista palaa ja kokosin ne vain päällekäin. Kakkua voi muovata vielä veitsen avulla, mutta minusta kakku oli ihan hyvä näin. Täytteeksi laitoin kinuskiksi teitettyä kondensoitua maitoa, banaania ja kermaa. Banaani kannattaa soseuttaa ja lisätä joukkoon reippaasti sitruunamehua, jotta banaani ei tummu rumaksi kakun sisällä. Kakku on kuorrutettu marenkreemillä ja punaisella sokerimassalla.


Koristeet on tehty karkkimassasta ja sokerimassasta. 
Vesi on sinistä massaa ja piping geliä.
 

Tuli aika symppis.


Onnea Akselille!

Kommentit

  1. Monen kolmivuotiaan unelmakakulta näyttää :)
    Olisi pieni toive... Olen törmännyt Stockan Herkussa kerta kaikkiaan herkullisiin Oreo-valkosuklaabrownieisiin ja porkkanakinuskikakkuun, vievät kielen mennessään! Olisiko sinulla ohjeita, joilla saisin yhtä maistuvan lopputuloksen?

    -Iina

    VastaaPoista
  2. Onpas ihana idea! Minäpä kuule koitan kehitellä ohjeen ainakin jompaan kumpaan ;) ja tietty etsiä netistä hyviä ideoita. ja taidan käydä itsekin testaamassa noita ihanuuksia ;)

    VastaaPoista
  3. Ihana kakku, koitan tehdä samanlaisen iik. Ensimmäinen pojan synttärikakku minkä teen itse (2v) osaatko neuvoa paljonko sokerimassaa pitää ostaa? Sekoititko siis sokerimassan ja marenkikreemin? :O Riikka

    VastaaPoista
  4. Massaa kannattaa varata kilo. Kakku on ensin kuorrutettu marenkikreemillä ja sitten vasta kassalla. Kannattaa lukaista vielä postaus kakun kuorruttaminen kassalla, ennen kuin alkaa koristeluhommiin ;)

    VastaaPoista
  5. Heippa!

    Olen tekemässä kyseisen kakun (EKA KERTAA KOSKAAN leivon täytekakun!!! :D) lauantaina ja olisinkin ollut kiinnostunut, että paljon noita täytteitä kannattaa olla? Tietää ostaa oikean määrän kondensoitua maitoa ja banskuja ja kermaa! :) Ja millä kostutit kakun? JA minkä kokoinen tuo kakkusi oli mitoiltaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1prk kondensoitua maitoa (löytyy valmiina kinuskinakin). Banaania ehkä 2kpl. Kermaa 5dl. Laita kuva sit lopputuloksesta mailiin niin pääsen ihailemaan kakkua! :)

      Poista
    2. Niin ja kostutan kakun yleensä vaniljasokerilla maustetulla maidolla/vedellä. Kakku oli ehkä 15x25cm, en muista tarkkaan.

      Poista
    3. Kiitoksia ihanan nopeasta vastauksesta!! :)
      Laitan ehdottomasti kuvan tekeleestäni! Teen todnäk silmättömän ns.perus paloauton... jos osaan...:D

      Poista
    4. Kuulostaa hyvältä! =) Kiva nähdä lopputulos! <3

      Poista
  6. Monelleko hengelle tämä kakku on? Houkuttaa kyllä tehdä jos vain kokemattomana osaan 2v poikani synttäreille!

    VastaaPoista
  7. Hei, kysyisin vielä että onko tarkoitus tehdä marenkikreemiä, jota laittaa ennen sitä punaista sokerimassaa. Ostin sokerimassaa punaista ja lisäksi mustaa yms koristeisiin. En kuitenkaan löytänyt mitä marenkikreemi on. En omista paistomittaria, jos se sitä vaatii. Onko siihen jokin ohje minkä verran menee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit laittaa massan alle kermavaahtoakin. Marenkikreemin ohje löytyy blogistani. Blogin oikealla laidalla pitäisi ainakin linkki nettiselainta käytettäessä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3