sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Boy or girl? -kakkuBongasin ulkomaalaisilta nettisivuilta hauskan baby shower idean ja pääsin toteuttamaan sen kaverini baby shower juhlissa. Ihana kun Suomessakin vietetään nykyisin vauvajuhlia!

Tosin tämän kakun kanssa meni aivan kaikki täydellisesti pieleen..! Siksi koristelukin on noin kökkö. Tarkoituksena oli tehdä jokin tämän tyylinen koristelu neutraaleilla väreillä, mutta aika loppu kesken.

Jos sitä aloittaisi kuitenkin näistä mokista..
Eli pointtina on tehdä joko sininen tai vaaleanpunainen kakku ja kakkua leikatessa paljastuu vauvan sukupuoli kaikille vieraille. 

Ystäväni saa pojan, joten minun piti tehdä luonnollisesti sininen kakku. Koko juhlan suunnittelu oli lähtenyt liikkeelle tästä ideasta. Noh, tyttöpä alkoi leipomaan ja kun oli muitakin kakkuja tekeillä samaan aikaan, tuli vahingossa tehtyä ruskea kakkupohja... Ajattelin sitten, että teen sinisen täytteen, mutta unohdin sitten senkin! Juhlapäivän aamuna heräsin ja tajusin että kakussahan ei ole mitään sinistä! Voiko olla enää huonomuistisempi! Ei taitas mennä MMSE nyt kyllä läpi...

Paniikissa sitten aloin leipomaan sinistä kakkua, sillä halusin että se olisi kuitenkin juhlassa mukana, vaikka tiesin ettei kukaan olisi pahastunut vaikka tämä ohjelmanumero olisikin jäänyt välistä.

Tein nopeasti gluteenittoman sokerikakkupohjan ja jätin keltuaiset pois, jottei kakku vain värjäytyisi vihreäksi sinistä väriä lisättäessä. Kakusta tuli ihan kumimainen... Se jopa hylki vettä aluksi! Olen aiemminkin tehnyt kakun pelkistä valkuaisista, mutta kakun on ehdottomasti sisällettävä VOITA. Muuten kakusta tulee kuiva. Kaverit kyllä väittivät että pohja maistui ihan hyvälle, mutta olin niin epäileväinen aamulla, että otin mukaan aiemmin leivotun kakun syötäksi versioksi ja sininen oli vain ohjelmanumerona.


Tässä sitten varakakun koristelu. 
Täytteenä oli lemon curd tahnaa ja valkosuklaamoussea.

Juhlakalua hakiessa ajoin muuten kerran harhaan.. Täydellistä..


Tässä sitten kakun leikkaus... IT'S A BOY!
 
Mahan päällä olevassa kyltissä lukee "älä avaa ennen laskettua aikaa"
Mikä sopi tälle supistelijalle hyvin.


Ja arvatkaas mitä.. Lähes kaikki juhlissa olevat tiesivät jo vauvan sukupuolen..
Että sellasta. Sainpas kuitenkin toteutettua tämän huiman idean.


 Minulla oli jäänyt kaappiin tällaisia söpöjä baby shower cup cake vuokia, jotka olivat vielä melko neutraalin värisiä, joten päätin tehdä vielä gluteenittomia muffinssejakin.

Tein muffinssit tällä ihanalla omenamuffinssiohjeella. Gluteenittomista jauhoista tehtynä muffinsseilla on näköjään taipumus halkeilla uunissa ja lopputulos on aika ruma.. Luulen, että gluteenittomaan muffinssitaikinaan täyttyy lisätä aika paljon nestettä, jotta lopputulos on nätimpi.. Pitänee tutkia asiaa. Hyviä nämä kuitenkin olivat. Kuorrute on marenkikreemiä.

Ei mennyt niin kuin strömsössä, mutta mitään katastrofia ei kuitenkaan tapahtunut. Ei tämä leivonta ole niin vakavaa.

Oli todella mukavat ja onnistuneet juhlat!
Onnea vielä Jennille! ❤

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3