Suklaakinuskikakku



Löytyi taas ihana resepti Passion 4 baking blogista! Tästä tuli heti uusi suosikkikakkuni! Pohjana on mehevä suklaakahvikakku ja päällä suklaa-kinuskikreemiä. Ei voi olla huono! Suosittelen ihan kaikille!
 
Tästä ohjeesta tulee melkoisen iso kakku. Itse tein kakun kolmasosaohjeella 15cm kakkuvuokaan.
Taikinan voi paistaa kolmessa 20cm vuoassa tai yhdessä 26-28cm vuoassa. Luulen, että kahdessa 20cm vuoassakin onnistuu. Tällöin pohjat voi leikata vielä kahtia.
 
Pohja:
250ml vahvaa kahvia
85g (n.1dl) kaakaojauhetta
140ml creme fraichea
335g (n.6dl) vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
½tl suolaa
285g pehmeää voita
340g (n.4dl) sokeria
200g (n.5,5dl) fariinisokeria
4 munaa
2tl vanilja-aromia
 
Tarvitset kolme 20cm kakkuvuokaa tai yhden 26-28cm vuoan. 20cm kakkuja ei tarvitse enää leikata osiin, mutta yksi iso kakku leikataan kolmeen osaan.
 
Vaahdota voita ja sokeria noin 7min sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Lisää creme fraiche ja vanilja. Lisää kuivat aineet kahvin kanssa vuorotellen seokseen ja sekoita hyvin. Kaada taikina vuokiin ja paista 160 asteessa noin 30min. Yhtä isoa kakkua paistetaan noin tunti. Testaa tikulla kakun kypsyyttää.
 
Kuorrute:
1 annos kinuskia
450g suklaata
450g huoneenlämpöistä voita
 
Katso tarkempi kinuskin valmistusohje linkin takaa. Ohjeella tulee aivan täydellinen kinuski.
Kaada kuuma kinuski pilkotun suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna tämän seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi! Lisää joukkoon huoneelämpöinen voi ja vaahdota tasaiseksi kreemiksi.

Voi sulaa mikäli sen lisää liian kuumaan seokseen. Tällöin voi koko höskän laittaa jääkaappiin kiinteytymään ja vaahdottaa hetken kuluttua kuohkeaksi.
 
Levitä kuorrutetta kerrosten väliin ja lopuksi kuorruta koko kakku. Kakku ei koristeita kaipaa, sillä se on niin herkullisen näköinen yksinään! Hieman keksinmurua ripottelin päälle, mutta en sen kummempaa.


Ei taida taaskaan kuva tehdä oikeutta tälle ihanalle leivonnaiselle. Kakku kannattaa säilyttää jääkaapissa, mutta suosittelen että se otetaan huoneenlämpöön 30-60min ennen tarjoilua, jotta kuorrutte pehmenee. Kakku on luonnollisestikin todella makea, mutta ei kuitenkaan liian.
 
I'm in love.

Kommentit

  1. Voisitko muuttaa noi määrät grammoista deseiksi, kun mulla eikä varmaan muutamalla muullakaan ole tota keittiövaakaa? :)
    Ihana ohje ja hyvää loppuviikkoa!! Tätä ohjetta olisi kiva kokeilla :-)

    VastaaPoista
  2. Lisäilin desilitratkin tuonne. Muuntona voi pääsääntöisesti käyttää, että 1dl vehnäjauhoja painaa noin 55g ja 1dl sokeria noin 80g. Mutta tuo on tosi karkea mitta. Keittiövaaka on tosi kätevä, sillä esim. jauhojen tilavuus vaihtelee suuresti mitassa. Mutta vaaka ei valehtele. ;) Siinä hyvä joululahjavinkki kaikille! =D Jos tykkää leipoa, niin kannattaa ehdottomasti hankkia vaaka. Tiskiäkin tulee vähemmän ;)

    VastaaPoista
  3. Näillä aineilla ei voi tulla kuin hyvä kakku...suklaata ja kinuskia :) Tätä tarvitsee kokeilla!

    VastaaPoista
  4. ooooh, ihanan näköinen kakku ! Kokeiluun!

    VastaaPoista
  5. Usein perus-suklaakakut tulee scrollailtua melko ripeästi ohi blogeissa, koska kaipaan vaihtelua "yllätyksettömiin" suklaaleivonnaisiin mutta sellaisen myyntipuheen onnistuit tälle pitämään että ties vaikka täälläkin osoitteessa tuollainen paistuisi jossain kohti ;)

    VastaaPoista
  6. Kakku on hyvää ja riittoisaa, on se niin makeaa. Puolikkaan ohjeen kakku oli liian iso omalle perheelle, että työkaverit pääsivät rääppiäisiin. En saanut tätäkään tehtyä ilman kommelluksia, minä jäähdytin kinuskin ilman suklaata ulkona klöntiksi kattilan pohjalle, mutta vesihauteessa se sitten notkistui. :)

    VastaaPoista
  7. käytitkö tummaasuklaata vai sopiiko normi fazerin sininen? 😊

    VastaaPoista
  8. Käytin muistaakseni Fazerin tummaa suklaata. Mut maitosuklaakin käy. Sillä tulee vähän makeampi vain. Sithän voi laittaa puolet ja puolet ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3