Kakkumonsterin suosikkileivonnaiset


 Kokosin tähän postaukseen suosikkileivonnaisiani. 
Olen aina pitänyt itseäni suurena suklaafanina, mutta nykyisin taidan pitää enemmän sitruuna- ja limeleivonnaisia. Toki suklaa on vieläkin yksi suosikeistani. Lisäksi neljäs lempi raaka-aineeni on kahvi.

Ohjeet eivät ole tässä erikoisemmin suosituimmuusjärjestyksessä. 
Perus korvapuusti-, lettu- ja pannukakkuohjeet ym. on tästä listasta jätetty pois, vaikka nekin kyllä ansaitsisivat täällä paikkansa. Halusin poimia tähän kuitenkin enemmän normaalista poikkeavia ohjeita.


Ensimmäisenä suosikkileivonnaisenani on ehdottomasti mainittava lemon bars
Pääsee kyllä top3:n joukkoon.


Makeita piirakoita on nopea ja helppo tehdä. Lisäksi ne ovat niin hyviä, että pääsevät myös listalleni. Yksi suosikeistani on Key lime pie.

Myös omena-mascarponepiirakka on ihanaa, jota voi tehdä myös esim. raparperista.


Pavlova on ihanan keveä herkku, joka sopii hyvin myös keliaakikoille tai maitoallergisille. Lime versiona se on kuitenkin ehdottomasti paras!


 Juustokakut ovat suomalaisten mieleen ja joka juhlissa ehdoton suosikki.
Yksi suosituimmista kakuistani on triplasuklaajuustokakku, joka voitti mm. Pauligin makuparihaasteen ja on tarjolla heidän kahviloissaan.

Lisäksi lakkajuustokakku on oma uusin suosikkini juustokakuista. Suosittelen kokeilemaan!


Tiramisu yksistään on aivan ihanaa alkoholittomana versiona, mutta toimii hyvin myös hyydytettynä kakun muotoon.  Muuta ei ole lisätty perusohjeeseen kuin liivatelehtiä. Kahvinystäville todella hyvä!


 Raikkaista juustokakuista on mango-passionhedelmä yksi suosikeistani.
Limejuustokakku on myös todella ihana ja lime-valkosuklaamousse on suosikki täytekakun täytteeni.


 Brownies on ihan perusohjeita, mutta olen kokeillut niin monta huonoa brownies reseptiä, että on pakko nostaa esille tämä ihana ohje, jolla saa niin koukuttavia leivoksia, että niitä voisi syödä vaikka joka päivä!
Lisäksi on pakko mainita suomalaiseen makuun sopiva mansikka trifle, joka kootaan tuoreista marjoista, kuohkeasta kääretorttupohjasta ja kermavaahdosta. Ehdoton kesän klassikko!


Olen vähän varttuneemmalla iällä tykästynyt kuivakakkuihin ja pidän mm. kovasti perus tiikerikakusta, maustekakusta ja taatelikakusta. Yksi on kuitenkin ylitse muiden ja se on arabialainen maustekakku, jonka maku tulee pääasiassa kanelista. Tämä on monen muunkin tuttuni suosikki kuivakakku. 


Suklaakakuista voiton vie ehdottomasti chocolate caramel cake.


Hyvänä kakkosena tulee sitten kuohkea ja mehevä mutakakku (ei perusohjeella vaan täytekakun muotoon tehtynä), joka on tummana versiona täydellinen suklaa ganachen kanssa. Ohje toimii ihanasti myös valkosuklaisena versiona.


Sitten pitää vielä nostaa esille whoopie-kakkupohjan ohje. Tällä saa ihanan kuohkean ja mehevän täytekakun aikaan, joka on lisäksi gluteeniton. Parhaiten pohja onnistuu pellille tehtynä, josta sitä voi leikellä haluamaansa muotoon. Olen kokeillut ohjetta myös vehnäjauhoihin, mutta valehtelematta gluteenittomana tulee ehdottomasti paras!


Pitihän listalle nostaa myös suosikki kuppikakkupohjeeni. Caramel apple cup cakes vievät ykkössijan muffinssiohjeista, vaikka pidän myös kovasti esim. sitruuna-, suklaa- ja kookossuklaakuppikakuista.

Paras muffinssikuorrute on joko suklaa ganache tai tämä suklaakuorrute.
Ihania ohjeita olisi lisää vaikka sadoittain, mutta tässäpä tämän hetken top15.

Kommentit

  1. Ihania ohjeita ja muutenkin kiva postaus..saako matkia ;) jos vaikka kevään aikana keksisin omat top leivonnaiset :) olin muuten ensin ihan varma, että kyseessä on otsikon takia kakkumonsterin kirja uutuus ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, hitsi :D jospa semmoisenkin saisin joskus aikaiseksi väsätä ;)

      Poista
  2. Aivan ihania herkkuja! Triplasuklaakakkua ainakin on pakko testata! :)

    VastaaPoista
  3. Kiva nähdä sinunkin suosikkejasi! Eikö olekkin vaikea valita suosikkeja, kun niitä olisi niin paljon.... Tuo tiramisu-kakku alkoi kiinnostaa...

    VastaaPoista
  4. Valinta oli kyl vaikea. Koitin saada top10 aikaan mut 15 tähän sit päätyi ;)
    Tehkäähän muutkin samanlainen :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3