torstai 28. toukokuuta 2015

Mario ja Luigi teemasynttäritKuusi vuotta täyttävä poikamme on yhä suuri Luigi fani ja pojan kaverisynttäreillä olikin Mario ja Luigi teema. Luigia on meillä fanitettu ainakin kolme vuotiaasta asti ja 4v synttäreillä olikin vähän saman tyyppinen Luigikakku kuin tänä vuonna. Tämän vuoden kakkuun vain toivottiin Luigi putkeen ja Mario Piranhan hampaisiin..

Muita leivonnaisia 4v synttäreiltä löytyy täältä
Viisi vuotiaana pidettiin Räyhä Ralf sekä Merirosvo teemasynttärit.
Eri juhlatarjoiluja löytyy myöskin lisää täältä.

Mario teemaisille synttäreille passaisi hyvin myös vuonna 2011 halloweeniksi tekemäni King Boo kakku.


Kattaukseen löysin Mario bros lautaset, mukit ja servietit. Hauskoja movember viiksipillejäkin löytyy leivontatarvikeliikkeistä paljon. Viiksiteemaiset astiat käyvät Mario teemaan erittäin hyvin! Minulla oli niitäkin ostettuna, mutta kuvaa en tainnut keretä nappaamaan..

Kaverijuhlissa oli tarjolla:

Tulikukkavartaat
Minttusuklaapullia
Minipizzoja
Suklaata
Popcornia

Kakusta, kekseistä ja cakepopseista löytyy ohjevideot youtube kanavaltani.


Lisäksi muutamia aikuisvieraita ajatellen tein lohi-katkarapuhyydykekakun, joka on aina suuri menestys juhlissa. Sukulaissynttärit pidetään vielä myöhemmin kesällä.


 Mieheni tulosti Mario ja Luigi kuvia valokuvapaperille, jotka liimasin tarjoiluastioihin.
Aivan älyttömästi en leivonnaisiin halunnut nähdä vaivaa, koska nuori poikaporukka ei kovin paljon loppu peleissä syö. Karkkeja lähinnä mussuttavat, mutta niitä halusin kuitenkin pistää tarjolle vain vähän. Jäätelökakku on kiva idea lasten juhliin, koska täytekakun menekki on aika huono. 


Hauskaan muotoon tehdyt terveysvartaat upposivat lapsille kyllä hyvin. Porkkanatkin alkoivat kummasti maistua, kun ne saivat kukan muodon. Nämä yrittävät hieman esittää pelistä tuttua tulikukkaa. Alla on juuston pala, keskellä kurkku ja päällimmäisenä porkkana. Hökötys on pystyssä cocktailtikun avulla. Lasten synttäreille on muutenkin kiva tehdä jotain vähän terveellisempää, kun juhlia tuppaa olemaan nykypäivänä niin paljon.

Minipizzoista en ottanut kuvaa, mutta enpä minä niitä itse tehnytkään, vaan Lidlin pakasteallas toimi erittäin hyvin. ;) Myös Jäätelöauto myy näppäriä minipizzoja. Kannattaa välillä vähän oikaista, jos mahdollista. ;) Kaikki ruoat minikoossa ovat näppäriä lasten synttäreille. Muutenkin kannattaa suosia nopeaa ja helppoa. Myös minihampurilaiset nuorimman poikamme synttäreiltä on kiva idea.


Keittiömme on yllättävän hämärä ja joskus kuvaaminen on haastavaa..
Poikamme lempiväri on vaalean sininen, joten pyrin laittamaan sitäkin esille mm. pöytäliinaan ja serpentiineihin.


 Synttäreillä oli mm. ongintaa, pomppulinna ja "aasin hännän kiinnitys" pelistä hieman modernisoituneempi versio "luigin viiksien kiinnitys".
 
Piirsin muka tuommoisen hienon Luigi ukkelin ja sinitarralla kiinnitettävät viikset, mutta en ollenkaan huomannut, että paidan ja housujen värit menivät väärinpäin! No, eihän tämä kuva ollenkaan passannut pojalle, joka on älyttömän tarkka väreistä. Hän sitten ryhtyi itse piirtämään paremman kuvan peliä varten.
Paita ja housut menivät väärinpäin myös sokerimassaluigille kakkua tehdessä, mutta siinä ei suurta vahinkoa tullut. Tarkemmin tästä kömmähdyksestä voi katsoa kakunkoristeluvideolta


Tässä pojan versio. Hän sitten loppujen lopuksi päätyi tekemään "jääluigin", jonka paita on vaaleansininen.... Ainakin pöksyjen on näemmä oltava siniset. Onhan poika näppärä piirtämään ja oli loppujen lopuksi parempi, että poika piirsi julisteen peliä varten. Kuvan takana näkyy minipizzat.


Ihanat juhlat oli! Talo oli täynnä aivan ihania ja herttaisia poikia!
Huippuja kavereita on pojalla kertakaikkiaan!

Onnea vielä äidin omalle kultapojalle!

4 kommenttia:

 1. Tosi hieno teema ja huisit tarjoilut, paljon olet kyllä vaivaa nähnyt.

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) juhlia on niin kiva järjestää :)

  VastaaPoista
 3. Pikku pizzojen ohje olisi mukava saada. Kiitellen.

  VastaaPoista
 4. Pizzat olivat tosiaan valmispizzoja, mut jos ne haluaa tehdä itse, suosittelen tätä ohjetta: http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2012/06/pizzat.html

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3