keskiviikko 12. elokuuta 2015

Angry Birds kakku vol. ties kuinka monesPunaiset äkäset tirpuset ovat suosittuja kakkuja lastenkutsuille. Teen kakun yleensä hyvin pitkälti samalla tavalla, mutta nokkaa saatan muuttaa vähän erilaiseksi.


Pohjana on jälleen kääretorttupohja. Täytteenä tässä kakussa oli fazerinatäyte. Nopeahko fazerinatäyte löytyy täältä. Tein kuitenkin täytteen tällä kertaa seuraavanlaisella ohjeella:

5dl kermaa
200g appelsiinituorejuustoa
6 liivatelehteä
200g appelsiinikrokanttisuklaata

Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto. Sulata suklaa, anna hieman jäähtyä ja lisää seokseen. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10min. Sulata ne sitten vesitilkkaan ja lisää seokseen. Mousse oli minusta tällaisenaan juuri hyvä. Tähän voi toki käyttää ihan perus suklaatakin. Jos kaipaa lisää appelsiininmakua, voi sekaan raastaa appelsiininkuorta. Kuusi liivatetta on aika paljon suklaamousselle, mutta tämmöisen kupolikakun kanssa on parempi ottaa varman päälle, jotta täyte varmasti pysyy jämäkkänä.


 Nokka ja pyrstö on tällä kertaa kiinnitetty pikeerillä, koska se on jämäkin liima-aine. Myös kaupan sokerikuorrutteella isojen koristeiden liimaus onnistuu hyvin, mutta sen kuivuminen kestää vain huomattavasti pidempään. Nokka ja pyrstö kannattaa melkeinpä valmistaa jo paria päivää ennen, jotta ne ehtivät kovettua. Limauskohdankin kannattaa antaa kuivua yön yli.


Muutamia vaihekuvia koristelusta ja kakun kokoamisesta löytyy tästä ensimmäisen angry birds kakkuni postauksesta.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3