torstai 13. elokuuta 2015

Homemade lemonadePäätin testata itse tehtyä sitruunalimonadia, koska sitä niin paljon kehutaan. Ja onhan tämä monin kerroin parempaa kuin kaupan mehut ja limpparit. Ohje on niin nopea ja helppo, että sen tekee vaikka sillä aikaa kun lapset syövät iltapalaa. Minulla tuli tällä ohjeella vajaa 2 litraa mehua, mutta määrä riippuu vähän kuinka vahvaa mehua haluaa. Mikäli haluaa hiilihappoja juomaan, voi mehun pyöräyttää soda streamilla. 

2,5dl sokeria
2,5dl vettä
2,5dl sitruunamehua (n.6kpl sitruunoita)

5-10dl vettä

Laita vesi ja sokeri kattilaan. Lämmitä seosta, kunnes sokeri on täysin liuennut veteen. Nosta sitten kattila liedeltä ja lisää sitruunamehu. Seosta ei tarvitse keitellä sen enempää. Toki seoksesta voi keitellä paksua siirappiakin, mutta se ei ole välttämätöntä. 

Kaada siirappi pulloon ja lisää vettä haluamasi määrä. Laita mehu jääkaappiin ja nauti kylmänä jäiden kanssa.


Niin helppoa! Mehun joukkoon voi tipauttaa hieman vadelmista tai mustikoista puristettua mehua, jolloin limonadi saa kivasti väriä.


Orange juice pullo ei nyt aivan tähän täydellisesti passannut, mutta tuo halkaistu appelsiininkuva oli kiva ja kesäinen. Ainut haittapuoli tässä on, että tämä sisältää paljon sokeria. Osan sokerista voi korvata esim. kalorittomalla erytritolilla.


Nyt kun on saatu hieman lämpöä tänne Suomeenkin niin kerkeää vielä nauttia itse tehtyä kylmää limonadia omalla pihalla!

1 kommenttia:

  1. Mun mielestä tulee vielä parempaa jos raastaa kuoretkin mukaan kattilaan kiehumaan :) tulee sitä sitruunan makua mukaan vielä enemmän

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3