Homemade Snickers



Löysin netistä ihanan Snickers ohjeen, joka muistuttaa hyvin paljon aitoa tavaraa. Ilman lisäaineita tietty. Ja tämä on mielestäni parempaa!

Testasin aiemmin kotitekoisia Mars ja Snickers patukoita Kakkumonsterin tyyliin, mutta nyt ajattelin kokeilla vähän aidompaa versiota. Aiemmat kokeiluni olivat todella hyviä ja niitäkin kannattaa ihmeessä kokeilla, jos innostuu oikein testailemaan eri versioita. Linkin takaa löytyy myös hieman triviaa näistä kuuluisista patukoista.

Aikaa säästääkseni kuorrutin nämä patukat leivosmaiseen tyyliin vain pinnalta. Jos haluaa aitoja suklaapatukoita, pitää palaset dipata kokonaan suklaaseen.

Ohjetta varten tarvitaan sokerilämpömittari, jollaisen voi ostaa marketista tai leivontatarvikeliikkeistä.

Nougat:
1,75dl sokeria
1,25dl glukoosisiirappia
½dl vettä
1 iso valkuainen (tai kaksi pientä)
ripaus suolaa
1dl maapähkinävoita

Karamelli:
2,5dl sokeria
2dl kermaa
1,25dl glukoosisiirappia
4rkl voita
5dl suolapähkinöitä (laitoin n.3dl)
½tl vaniljauutetta (tai vaniljajauhetta)

Kuorrute:
400-500g maitosuklaata (minulla meni 200g)

 Nougat:
Vaahdota valkuaiset ja suola. Laita sokeri, glukoosi ja vesi kattilaan. Keitä seosta, kunnes se saavuttaa 135asteen lämpötilan. Kaada seos välittömästi valkuaisvaahdon joukkoon, niin että kuuma sokeriliemi ei osu suoraan valkuaisvaahtoon vaan valuu kulhonreunalta vaahdon joukkoon.

Vuoraa 20x20cm vuoka leivinpaperilla ja kaada nougat vuokaan. Anna jähmettyä puolisen tuntia jääkaapissa.


Karamelli:
Laita sokeri, kerma, glukoosi ja voi kattilaan. Keitä seosta, kunnes se saavuttaa 120 asteen lämpötilan. Tähän menee noin 8-10min. Lisää joukkoon suolapähkinät ja vanilja. Kaada seos nougat kerroksen päälle ja anna jäähtyä tunnin ajan.

Kuorrute:
Kun levy on jäähtynyt, voi siitä puukolla leikata Snickers patukan kokoisia paloja ja dipata ne temperoituun suklaaseen. Temperoimaton suklaa muuttuu ajan kanssa ruman harmahtavaksi ja sulaa käsiin huoneenlämmössä. Mikäli levyt kuorruttaa ainostaan pinnalta, ei temperointia välttämättä tarvita, sillä patukat säilytetään jääkaapissa.

Mikäli suklaa vaikuttaa liian jämäkältä, voi joukkoon lisätä pari ruokalusikallista rypsiöljyä, jolloin suklaa ohenee. Mikäli patukat dippaa kokonaan suklaaseen, tarvitaan suklaata suunnilleen tuo 400-500g.


Ohje on tosi ihana, mutta nougatin ohjeen voisi ehkä tuplata.
Kannattaa myös testata kotitekoisia twix-patukoitani


Suosittelen testaamaan myös Mars- ja Snickers kakkua.
Lisää makeisohjeita löytyy täältä

Kommentit