tiistai 17. marraskuuta 2015

Kookos-passionhedelmähilloVähän aurinkoa masentavan marraskuun keskelle. Tähän hilloon käytin agar agar jauhetta ja tässä on vain vähän sokeria. Melkeinpä voisi terveyshilloksi haukkua.
 
Kaupoista löytyy valmiina Jam it! Kookoshilloa. Vinkkejä kotitekoiseen hilloon otin Chocochili blogista. Agar agaria oli mielestäni ohjeessa ihan liikaa, sillä kuten kuvasta näkyy hillo on megatönkköä.. Varmaan yksi ruokalusikallinenkin riittäisi. Tässäpä kuitenkin ohje, jota minä käytin.

1prk (n.400ml) kookosmaitoa
0,25dl intiaanisokeria (tai ruokosokeria)
3rkl glukoosisiirappia (tai makusiirappia)
½ limen mehu
2rkl agar agar jauhetta
3 passionhedelmää

Kaavi passionhedelmien sisus ja hienonna pienessä tehosekoittimessa/blenderissä. Laita kaikki ainekset kattilaan. Keittele seosta noin 3min, kunnes agar agar on kokonaan liuennut. Purkita ja laita jääkaappiin jähmettymään. Voit jäähdytellä seosta kylmässä vesihauteessa ennen jääkaappiin laittoa, ettei jääkaappi lassahda.

Siirappina voi käyttää myös esim. kookos- tai vaniljasiirappia. Näitä makusiirappeja voi käyttää myös kahviin tai teehen. Itse suosin Monin-merkkisiä makusiirappeja, joita saa kahviloista tai kahvitarvikkeita myyvistä nettikaupoista.

Hillon voi myös notkistaa uudestaan kuumentamalla ja käyttää juustokakun pohjan ja täytteen väliin makukerrokseksi.

1 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3