Luukku 15: DIY JoululahjojaArvostan suuresti itse tehtyjä lahjoja, sillä niiden arvo on yleensä korvaamaton. Tässä neljä lahjaideaa ja muutama paketointi-idea. Näitä oli tosi hauska värkätä!

Lumisadepallo

Lumisadepallo saattaa olla vähän kökkö lahja valmiina ostettuna, mutta itse tehtynä se saakin aivan uuden arvon! Näitä on helppo tehdä itse ja sopii kaikenikäisille. Okei, ei ehkä aivan pienille lapsille, jotka alkavat käyttämään näitä koripalloina..


 Tämän lasipurkin sisälle on liimattu jääkarhu, kuusenoksa ja marjoja (kaikki muovia).
Lisäksi sisältä löytyy glitteriä, vettä ja glyseriiniä.


Tämän purkin sisällä on lasinen enkeli.
Tarvikkeet ja teko-ohjeet löytyvät täältä.

Valokuvakehys
 

Tämä on ihan tavallinen valokuvakehys, jonka koritselin syötävillä koristeilla. Liimasin superliimalla kanelitangon, kokonaisia aniksia ja pippureita kehyksiin. Joululahjaan sopii tietty jouluinen kuva. Tämä meni vanhemmilleni lahjaksi. Tilaan myös joka vuosi vuosikalenterin lastemme kuvilla varustettuna vanhemmilleni.

Tulitikkuaskit ja tuikut


Arkisista esineistä saa kauniita pienellä tuunauksella. Rumat tuikut muuttuvat kauniiksi koristenarun avulla ja tulitikkuaskit saavat koristeeksi palasen jouluista koristepaperia. Tarkemmat ohjeet löytyvät yllä olevan linkin takaa.


 Vein nämä paketit päiväkotiin poikien hoitajille.

 Hand warmer


Olen maailman surkein ompelija, mutta nämä onnistuivat jopa minulta. Nämä ovat pieniä riisipusseja, joita lämmitetään 30sek mikrossa, jolloin ne lämpenevät ihanasti ja varastoivat lämpöä hetken. Nämä ovat käteviä esim. takin taskuun, jolloin kädet voi laittaa lämpimään hautomoon hetkeksi. Hanskatkin on keksitty, mutta esim. kaupungilla asioidessa ei aina ehkä jaksa kaivaa hanskoja taskusta. Nämä pysyvät taskussa lämpimänä pitkään. Tai laskettelurinteessä voi käydä lämmittämässä näitä kahvilassa ja laitaa hanskojen sisään hetkeksi. Pussukat on valmistettu huopakankaasta. Reunat on ommeltu käsin ja sisällä on riisiä.

Lahjapaketteja


Innostuin tänä vuonna paketoimaan oikein nättejä paketteja.
Osan koristeista saa helposti talteen seuraavaa vuotta ajatellen.


Valmislaatikoitakin on lupa käyttää. Eivätkä ne ole välttämättä sen kalliimpia kuin valmis lahjapussit.
Muoviset havut ja marjat ovat kiva koristelisä. Ja erilaisia nauhoja on lupa käyttää useampaa kerralla. Itse tykästyin yllättäen vanhahtaviin nauhoihin, joilla saa äkkiä nättiä jälkeä. Lisäksi koristelua voi jatkaa valmiskoristeilla tai tarroilla. Vanhanaikaisia pakettikorttejakin on saatavilla nykyisin paljon.


 Paketointitavaroita olen ostanut mm. kirjakaupasta, halpiskaupoista ja marketeista.


 Nauhan ei tarvitse olla niin lujaan kötöstetty, että sen poistamiseen tarvitaan juuri teroitetut sakset.
Riittää kun sen vain kietaiseen paketin ympärille, niin lapsenkin on helppo se poistaa. Tai nauhanhan voi jättää lasten paketeista kokonaan poiskin.Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3