perjantai 8. tammikuuta 2016

Ristiäiskakku ElsilleTämä kakku meni kaverini tytön ristiäisiin.
 
Tämäkin kakku on tehty jo viime vuoden puolella, mutta on nyt vasta julkaisujonossa. Kakkuun haluttiin paljon sinistä väriä, koska se istui paremmin sisustukseen. Vauvalle puin kuitenkin pinkin mekon. Videoilta löytyy sokeripitsin ja vauvan mekon valmistus.

Kakku on 20cm gluteeniton voikakkupohja. Täytteenä vadelma- ja suklaamousset.
Kakku on kuorrutettu marenkikreemillä ja valkoisella sokerimassalla (750g). 

Kakun reunoilla on sinistä sokeripitsiä. Käytän yleensä Cake lace pitsiä, koska se on nopein valmistaa. Sokeripitsin valmistusta joutuu aluksi vähän harjoittelemaan, mutta äkkiä sen oppii. Mikäli haluaa vähän bling bligiä eikä jaksa valmistaa pitsiainetta itse voi käyttää confetin valmis kulta- ja hopea pitsiainetta, jota voi käyttää suoraan purkista. Tosi kätevää. Käytin kultapitsiä tähän kerroskakkuun.


Pitsi kannattaa kiinnittää kakkuun niin, että sivelee elintarvikeliimaa tai vettä sokerimassan pinnalle ja sitten painelee pitsin kakkuun kiinni. Veden kanssa saa olla varovainen, etteivät sokerikoristeet sula. Liivatetta sisältävän kakun päälle pitsi ei sovi.

Pitsi sopii hyvin myös kuppikakkujen ja keksien koristeeksi. Parhaiten pitsi kiinnittyy sokerimassaan. Pitsi kovettuu kuivuessaan, mutta tämä kestää useita päiviä. Pitsiä voi säilyttää pidempäänkin kaapissa tiukasti kelmuun käärittynä.


Vauva on tehty silikonimuotilla. Tilasin uuden vauvamuotin, jolla tulee myöskin nukkuva vauva, mutta se on ihan eri asennossa kuin aiemmat sokerimassavauvani. Tämä muotti tosin ei ollut ihan yhtä hyvä, sillä minusta vauva on aika kakeettisen laiha.. Aiemmalla muotillani tulee ihanan pullukka vauva joka nukkuu pylly pystyssä.


Latasin youtubeen videon mekon valmistuksesta.
 Jos ei jaksa mekkoa vääntää, voi tyttövauvalle tehdä vaikka vain vaaleanpunaisen vaipan.
Ja vauva kukan sisässä on aina erittäin tervetullut koriste.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3