Sain kerättyä kevällä paljon raparperia ja leivonkin siitä kaikkea mahdollista mitä vain keksin. Tein mm. raparperipuuroa, raparperipiirakkaa, keikauskakkua ja muffinsseja. Raparperia voi myös pakastaa pieninä paloina tai hillokeena.
Tässä ohje ihanaan kaksikerroksiseen juustokakkuun, jossa on vielä mansikkakiille päällä. Täytteenä on raparperi- ja kinuskimousset. Kakku meni mieheni työpaikalle ja sai kovasti kehuja.
Kakun valmistus löytyy youtube videoltani. Tein oikeastaan kaksi kakkua, mutta yksinkertaisuuden vuoksi näytän videolla vain yhden kakun teon ja sen ainemäärät. 15-18cm kakkua varten voisi ainemäärät puolittaa.
24cm kakku
Pohja:
180g keksejä
50g voita
Täyte:
4dl kermaa
400g tuorejuustoa
Kinuskitäyte:
Puolet kerma-tuorejuustoseosesta
2dl kinuskikastiketta
½dl vettä
4 liivatelehteä
Raparperitäyte:
Puolet kerma-tuorejuustotäytteestä
2dl raparperihilloketta
½dl vettä
4 liivatelehteä
(sokeria)
Raparperihilloke:
5dl raparperia pieninä paloina
½dl vettä
1dl sokeria
Vinkki!
Raparperitäytteen joukkoon voi lisätä hieman vaniljaa tai kanelia tuomaan lisäsäväytystä.
Mansikkakiille:
3dl mansikoita survottuna
4-5 liivatelehteä
Vaihtoehtoisesti voi kokeilla kinuskikiillettä, johon tulee 3dl valmista kinuskikastiketta (tai kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa) ja 4-5 liivatelehteä.
15-18cm kakkua varten riittää 2dl kinuskikastiketta ja 3 liivatelehteä.
Koristeluun käytin sulaa valkoskulaata, mansikoita, suklaakonvehteja ja karkkeja. Mitä nyt sattui kaapista löytymään. Tämmöistä pursotusta varten suklaan ei tarvitse olla temperoitua, sillä on ihan toivottavaa että suklaa ei ole megajämäkkää leikatessa.
Videolla vinkkaan myös hauskasta myslipohjasta, jonka voi tehdä myslipatukoideni ohjeella.
Juustokakkua varten voi ohjeen puolittaa. Lisää juustokakkujen pohjia löytyy täältä.
Kokeile myös tätä ihanaa omenajuustokakkua raparperista! Pohjan päälle tulee raparperimuruseosta ja päälle vaniljatäyte. Omenaversio ainakin oli todella ihanaa!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3