maanantai 13. kesäkuuta 2016

SurukakkuTämä kakku meni ystäväni isän hautajaisiin. Sain ystävältäni kauniin kuvan, jossa oli järvimaisema ja yksinäinen vene lipumassa vedessä. Tämä tunnelma haluttiin jotenkin kakkuun mukaan.

Mietin ensin, että voisin maalata kuvan kakun päälle. Mutta sitten löysin netistä kauniin kerroskakun haulla lake cake. Siinä oli rauhallinen ja kaunis tunnelma 3D puineen. Päätin ottaa mallia juuri tuosta kakusta.


 Kakussa on 26cm ja 20cm sokerikakkupohjat.
Täytteenä on mustikka-vaniljatäyte. Isompaan kakkuun kannattaa täyte tuplata.
Kakut on kuorrutettu marenkikreemillä ja funcakes sokerimassalla (1kg).


Maalasin kakun pintaa elintarvikeväreillä. Sekoitin pastavärin joukkoon hieman kirkasta alkoholia maalaamista varten. Alkoholi haihtuu kakun pinnalta pois eikä jää kakkuun, jolloin lapsetkin voivat kakkua syödä. Sama periaate kuin käsidesin kanssa. Käytin väreinä mm. lehtivihreää, sitruunaa ja taivaan sinistä. Ruskeita roiskeita tein pensselin avulla.


Vene on muovattu ruskeasta sokerimassasta ja maalattu vielä ruskealla värillä, jotta koriste muistuttaa enemmän puista venettä.


Puut on tehty candy meltseillä. Puiden tekemisestä löytyy video youtubesta.
 
Käytän aina candy meltsejä koristeita tehdessä, sillä ne ovat valmiiksi värjättyjä eikä niitä tarvitse temperoida. Aitoa suklaatakin voi käyttää, mutta se täytyy temperoida tai muuten puut eivät pysy pystyssä. Suklaata voi värjätä öljypohjaisilla elintarvikeväreillä (ei geeliväreillä).
 
Puiden runkoja varten käytin ruskeita candy melts nappeja. Lehtiä varten sekoitin vihreitä ja keltaisia nappeja. Candy meltsit maistuvat lähinnä vaniljalle.Puut on tökätty kakkuun ja kiinnitetty vielä varalta sokerikuorrutteen avulla kakun pintaan kiinni.
Myös pikeeri tai sula suklaa kävisi kiinnitykseen.

Osaanottoni vielä suuren surun johdosta.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3