Terveellinen mansikkahillo (video)Tässä on sekä superkevyt että superterveellinen vaihtoehto perushilloille! Monet marjat ja hedelmät ovat niin makeita, etteivät ne kaipaa puolta kiloa hilloskeria. Hillon joukkoon voi kuitenkin lisätä hieman sokeria säilyvyyden parantamiseksi.

5dl mansikoita
2rkl chia siemeniä

Hienonna mansikat blenderissä. Lisää chia-siemet ja sekoita. Purkita ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi. Chia-siemenet muodostavat nesteen kanssa hyytelöä, joka saa marjoista hillomaista. Siemenet eivät kuitenkaan maistu millekään, joten ne eivät muuta mansikoiden makua. 


Tämä terveyshillo säilyy jääkaapissa noin viikon. Tämän jälkeen hillon syytä pakastaa. Mansikat vaativat hieman sokeria säilyäkseen pitkiä aikoja. Joten jos hilloa tekee paljon, lisäisin vielä pari ruokalusikallista sokeria joukkoon.


Tähän hilloon voi käyttää myös muita marjoja tai hedelmiä. Muita makeita marjoja ja hedelmiä on mm. mustikat, päärynä, omena, persikka, banaani, kookos, ananas.


Hillo sopii melkein mihin vain! Sitä voi käyttää leivontaan tai syödä sellaisenaan.
Itse laitan hilloa usein rahkan tai raejuuston joukkoon. Tämä toimii hyvin kevyenä mutta täyttävänä iltapalana. Yllä olevassa kuvassa on hilloa terveyslettujeni kanssa. Niihin tarvitaan vain banaania ja kananmunia. Ja maistuvat yhtä hyville kuin perus letutkin! Kts ohje täältä.


 Tein viime vuonna mansikkahilloa ilman keittämistä. Tähän tulee mukaan kuitenkin sokeria ja sakeuttamisaineita, joten se kyllä häviää terveellisyydessä tälle hillolle mennen tullen. Mutta huomattavasti parempi vaihtoehto se on keitetylle hillolle. Ohje löytyy täältä. Katso myös raparperihillon ohje täältä.
Kommentit