VesimelonikakkuKesällä tulee usein syötyä vähän epäterveellisemmin eikä kuntosalillekaan kehtaisi hyvällä ilmalla lähteä. Tämä vesimelonikakku on ihanan kevyt, juhlava ja herkullinen.

Tämä kakku koostuu pääasiassa vain vesimelonista, joka on kaiverrettu kakun muotoon. Päälle suosittelen vaahdotettua kookoskermaa, mutta toki tavallinenkin kerma käy, jos eläinrasva ei haittaa.


Kts. videoltani vesimelonin kaiverrus.


Kookoskerman kanssa kannattaa menetellä niin, että purkit laitetaan jääkaappiin pariksi tunniksi, minkä jälkeen ne avataan ja kaadetaan ylimääräinen neste pois. Jähmeä osa vaahdotetaan. Kookoskerma sopii hyvin mm. vegaaneille, raakaleivontaan sekä muuhun terveysleivontaan, koska se ei sisällä kolesterolia.


Tämä kakku sopii hyvin myös lastenjuhliin, sillä lapset syövät yleensä hyvin vähän täytekakkua, mutta hedelmät tekevät usein hyvin kauppansa. Koristelussa noudatan yleensä sääntöä "less is more".

Kommentit

 1. http://www.hs.fi/hyvinvointi/a1422420275351.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kans lukenut tuon jutun ja olen tietoinen että kookosrasvassa on ihan liikaa kovaa rasvaa. Pidän sitä kuitenkin parempana vaihtoehtona eläinperäiselle kermalle. Riippuu vähän ihmisen geeneistä. Jotkut esim sietävät voita, toiset taas eivät ollenkaan. Tähän voi käyttää myös muita kasviperäisiä kermoja. Tai sitten jättää kerman pois ja koristelee vain hedelmillä.

   Poista
 2. Aivan huikea kakku kaikin puolin: terveellinen, raikas, herkullinen, näyttävä! :) Pitää kyllä muistaa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3