N'ice cream (video)Tässäpä suuri n'ice cream postaus. N'ice cream on terveellistä jäätelöä/jäädykettä, jonka pääraaka-aine on jäinen banaani. Lopussa on kuitenkin muutama resepti niille, jotka eivät halua banaania käyttää. Lisäksi on vinkki, miten tehdä jäädykettä mikäli ei omista minkäänlaista blenderiä.


N'ice creamin teosta löytyy myös kattava video youtube kanavaltani.
Kookospähkinän halkaisusta löytyy video täältä.

Ensimmäinen vaihe on pilkkoa itsemurhaa tekevä ylikypsä banaani ja pakastaa se yön yli. 
Mitä kypsempi banaani, sitä makeampi. Ja banaani, jossa on jo ruskeita laikkuja, on hyvin terveellinen. Näihin ohjeisiin ei juurikaan lisättyä makeutusta tarvita, mikäli banaani on kypsää. Mikäli haluaa lisätä jotain makeutusta, kannattaa käyttää aavistuksen raakaa banaania.
 
Nämä ohjeet ovat 1-2:lle hengelle. Jäätelöistä tulee hieman pirtelömäisiä. Mikäli niistä haluaa kovempaa, pitää jäätelö laittaa vielä pakkaseen tunniksi.

Perusohje

1 banaani
2rkl (manteli)maitoa
½tl vaniljajauhetta

Periaatteessa n'ice creamiin ei tarvita muuta kuin pakastettua banaania. Vanilja tuo siihen kuitenkin lisää makua ja maito helpottaa hienontamista.


Videolla kerron lisää hienontamisesta. Siihenkin on omat kikkansa. Blenderit eivät usein ole kovin tehokkaita tähän hommaan, mutta onnistuu niilläkin. Kaikista paras jäisen banaanin hienontamiseen on kunnon yleiskone (kuvassa oikealla). Kts. lopusta vinkit myös jäätelökoneelle.


Kuningatar n'ice cream

1 jäinen banaani
½-1dl vadelmia
½-1dl mustikoita

Hienonna ainekset blenderissä tai tehosekoittimessa. Kts. tarkemmin videolta tekniikka.
Myös vadelmat ja mustikat voivat olla jäisiä, mutta ei ole pakollista. Joukkoon voi lisätä vielä hieman mantelimaitoa, mikäli hienonnus ei onnistu. Jogurttikin käy. Tällä ohjeella tulee ihanan raikas terveysjäätelö!

 
Peanut butter n'ice cream

1 jäinen banaani
½-1dl maapähkinävoita
2rkl kaakaojauhetta
1-2rkl maitoa

Tämä jäätelö on yksi suosikeistani. Pelkiltään maapähkinävoita ei saata syödä, mutta hieman makeutettuna se on herkullista. Maapähkinävoi on myös hyvin proteiini- ja kuitupitoista.

Vinkki!
Maapähkinävoin voi korvata myös cashew-pähkinävoilla.


Caramel n'ice cream

1 jäinen banaani
½-1dl cashew-pähkinävoita
2-3rkl vaahterasiirappia
(pari tippaa caramel steviaa)

Tämä jäätelö on ihanaa ilman makeutustakin. Mikäli käyttää steviaa, kannattaa banaanin olla aavistuksen raaka. Ei ainakaan ylikypsä. Stevian tilalla voi käyttää jotain toffee-aromiakin. 
Itse en yleensä tuota steviaa tähän edes käytä. Rakastan cashew-pähkinävoita ja käytän sitä usein maapähkinävoin sijaan. Cashew-pähkinävoita saa ainakin eko-kaupoista ja stockmannilta. Tästä jäätelöstä tulee hieman toffeemainen cashewn ja vaahterasiirapin vuoksi. Tämä on todella ihanaa!

Vinkki!
Voit lisätä joukkoon vielä 1-2rkl kaakaojauhetta, jolloin tästä tulee ihanan suklaista. 

 
Piña colada n'ice cream

1 jäinen banaani
n.100g ananasta
n.1dl kookoshiutaleita/rouhetta
1-2rkl (kookos)maitoa

Minä käytin tähän jäätelöön tuoretta kookospähkinän lihaa/malloa.
Tältä videolta voi katsoa miten kookospähkinän avaus onnistuu.
Myös hiutaleet, paahdetut lastut ym käyvät. Aikuisten versioon voi lisätä hieman rommia.

 
Nutella n'ice cream

1 jäinen banaani
½-1dl hasselpähkinärouhetta/jauhetta
1-2rkl kaakaojauhetta
1-2rkl (hasselpähkinä)maitoa

Tämä jäätelö on lempparini! Banaani joukkoon voi lisätä myös aitoa Nutellaa, mutta se sisältää aika paljon sokeria, joten tämä on terveellisempi versio. Ja nutellahan on pääasiassa hasselpähkinää ja kaakaota.


Pumpkin n'ice cream

1 jäinen banaani
n.1dl kurpitsasosetta
1-2rkl maitoa

Tässä jäätelössä on hieman jotain jouluista. Tämä sopii myös hyvin syksyyn. 
Kurpitsasosetta saa valmiina esim. city marketin amerikka-hyllystä. Kannattaa ottaa 100% kurpitsasosetta, jota ei ole makeutettu. Kurpitsasosetta voi tehdä myös itse, mutta se on aika työlästä. Täällä ohje kurpitsahilloon. Kurpitsamauste koostuu kanelista, muskottipähkinästä, inkivääristä ja neilikasta. Juuri tuo mauste tekee tästä niin ihanaa!

Kurpitsa n'ice cream
 N'ice cream ilman banaania

 N'ice cream ei periaatteessa ole n'ice creamia, jos siinä ei ole banaania, sillä se tekee siitä juuri niin pehmeän jäätelömäistä. Banaanin voi kuitenkin jättää poiskin ja korvata sen muilla hedelmillä. Tällöin tosin tulee enemmän sorbettimaista jäätelöä. Sorbettiin kuuluu oikeasti myös valkuaisvaahtoa, joka on hyvä proteiinilisä jäätelöön. Nämä reseptit ovat kuitenkin nopeampia ja helpompia.

Ensin pari ohjetta blenderin omaaville.
 Ohjeet ovat 2:lle henkilölle.

 
Tropical n'ice cream

1tlk (light) persikoita
2 passion hedelmää
n.½dl maustamatonta jogurttia

Kaada persikoista mehu/neste pois ja pakasta palaset yön yli. 
Soseuta sitten kaikki ainekset blenderissä jäätelöksi. Persikoiden hienonnus on vielä astetta työläämpää koneelle kuin banaanien, mutta onnistuu kyllä. Joukkoon tosin on ehdottomasti lisättävä jotain nestettä. Huomasin, että jogurtti on tähän aivan täydellistä! Tästä tuli ihanaa!

Kaupoista löytyy myös light persikoita, joissa on vähemmän sokeria. Aina olisi paras käyttää tuoreita hedelmiä, mutta persikoiden, mangojen ym hedelmien kuoriminen on aika työlästä. 

Mandarin n'ice cream

1tlk mandariinipaloja
1prk mangopilttiä
1 passion hedelmä
½dl jogurttia

Tämän periaate on sama kuin edellä, mutta mandariinit pakastetaan!

 N'ice cream jäätelökoneelle

Jos ei omista minkäänlaista blenderiä tai edes sauvasekoitinta, mutta jäätelökone löytyy, niin tässä sitten vielä muutama ihana ohje!

Tätä varten voi käyttää näitä käteviä bonne-soseita, joissa ei ole yhtään lisäaineita tai makeutusta! Pelkkää soseutettua hedelmää. Makuvaihtoehtoja löytyy todella paljon. Mukana on mm. banaania, jos haluaa perus n'ice creamia. Mikäli omistaa sauvasekoittimen ja blenderin, voi niillä hienontaa tuoreitakin hedelmiä ja kaataa ne jäätelökoneeseen, jolloin tulee juuri täydellistä sorbettia. Kuten esim. tässä terveysjäätelössä. Soseet säästävät kuitenkin aikaa. Myös vauvojen pilttejä voi käyttää.
 

 Videolla teen tropical jäädykettä persikkasoseesta, mangososeesta ja passionhedelmistä.
 

Toiseen reseptiin tulee luumusosetta ja kardemummaa. Tämä ei kuitenkaan ollut minun mieleeni. Luulen, että mustikoista tulisi parempaa. Joukkoon voisi lisätä myös vähän jogurttia tasoittamaan makua.
 
Tässäpä oli kunnon n'ice cream paketti. Jatkossa tulee lisää ohjeita.
Kannattaa antaa mahdollisuus banaanille, mikäli ei ole sille allerginen. Se toimii näissä jäätelöissä todella hyvin. Se tuo paljon makeutta, mutta sen ominaismaku ei kaikissa edes tule kunnolla esiin. Mikäli ei banaania voi käyttää, suosittelen ehdottomasti noita sorbetteja. Varsinkin tropical-sorbettia!
 
N'ice cream on hyvä välipala tai jälkiruoka, eikä se tee ilkeää verensokeripiikkiä. Sopii myös laihduttajille, vaikka banaani onkin harvinaisen kaloripitoinen hedelmä. Se on kuitenkin paljon parempi vaihtoehto esim. leivälle.


Kommentit