Sadonkorjuukakku (video)



Porkkanakakku on yksi suosikkikakuistani ja luulin ettei siitä voi saada enää parempaa. Mutta itse tehdyllä kinuskilla ja paistetuilla omenilla höystettynä siitä tuli maailman paras leivonnainen!

Vein kakun töihin ja ei mennyt aikaakaan kun kakku oli jo kadonnut. Kaikki pyysivät heti ohjetta tähän, joten pitäähän se blogiinkin jakaa. 

Kakku on siis porkkanakakku tuorejuustokreemillä. Välissä on paistettuja omenoita ja kinuskia. Kinuski kannattaa ehdottomasti tehdä itse. Jos vaihtoehto on kaupan valmis kinuski, niin parempi jättää vain se kinuski pois..  Kakusta syö noin 12 henkilöä tai 7 ahmattia.


Porkkanakakku

 300g (3,3dl) sokeria
3 munaa
3dl öljyä
300g (4,6dl) vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5tl inkivääriä
0,5tl suolaa
0,25ml vanilja-aromia
300g porkkanaraastetta/-sosetta
 
 Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Lisää lopuksi porkkanasose lusikalla sekoittaen tai yleiskoneen/sähkövatkaimen hitaalla moodilla vatkaten.
Paista taikina kahdessa 20cm vuoassa 175 asteessa n.40min. Taikinan voi paistaa myös yhdessä 24cm vuoassa. Tällöin paistoaika on noin tunti. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
 
Vinkki!
Kaupoista löytyy etenkin joulun aikaan 1kg pusseissa porkkanasosetta (porkkanalaatikkoa varten). Kahmin näitä talvella pakkaseen itselleni mm. tätä tarkoitusta varten.
 
Tuorejuustokuorrute

100g huoneenlämpöistä voita
200g vanilja tuorejuustoa
400g tomusokeria
 
Vaahdota voita pari minuuttia. Lisää tomusokeri pienissä erissä ja vaahdota seos kuohkeaksi ja vaaleaksi kreemiksi. Voi-sokerin vaahdottaminen kestää reilu 5min. Lisää lopuksi tuorejuusto ja sekoita hyvin.

Hox!
Yleensä käytän porkkanakakun kuorrutteeseen levittyvää sulatejuustoa ja 5tl vaniljasokeria.
Kumpikin ohje toimii yhtä hyvin.
 

 Lisäksi tarvitaan kaksi omenaa. Omenat kuoritaan, pilkotaan ja paistetaan voissa pannulla pehmeiksi ja ruskehtaviksi. Ei liian lötköiksi etteivät omenat menetä muotoaan. Kts tarkemmin videolta.

Kinuski

Itse tehdyn kinuskin ohje löytyy videoineen täältä. Ohje on todella herkullinen eikä kovetu jääkaapissa kivikovaksi. Kerma-fariinisokeri kinuskista tulee jähmetyttyään niin kovaa, että saa melkein hakea metsurisahan kakun leikkuuta varten.

Kakun kokoaminen
Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat kahteen osaan. Yhden kakun voi leikata kolmeen osaan.
Kakku on niin mehevä, ettei sitä kannata kostuttaa millään. Levitä kreemiä ensimmäisen pohjan päälle. Lisää omenat. Valuta päälle kinuskia. Nosta toinen kakkupala päälle ja toista. Kuorruta lopuksi kakku kreemillä. Mikäli haluat täyteeksi paljon kreemiä, kannattaa kuorrutteen ohje tuplata. Porkkanakakun pinnan ei tarvitse olla super tasainen vaan siinä saa olla vähän kuviota. Koristele kakku omenanpaloilla ja kinuskilla.


Kommentit