torstai 1. syyskuuta 2016

Kakkua kookospähkinän kuoressaOlen kokeillut erilaisia kookosreseptejä aidosta kookoksesta ja mietin voisiko kookospähkinän kuoria hyödyntää jotenkin, koska ne ovat niin kauniita. Sain päähäni kokeilla toimisiko kuori mm. kakkuvuokana. Ja toimihan se!

Vuoassa voi paistaa minkä kakun vain. Itse kakkuun ei paljon kookoksen makua tosin tartu. Ja koristeita tarvitaan huomattavasti vähemmän, koska kakun voi tarjoilla suoraan vuoasta, kuten muffinit.

Esimerkiksi tämä super nopea ja helppo suklaamuffini ohje sopii tähän oikein hyvin. Ohjeella tulee tarpeeksi taikinaa kahteen kookokseen. Tein viime jouluna tällaisia cake mix purkkeja, johin lisätään vain vesi. Taisin käyttää tähän loput omasta purkistani. Myös mukikakkujen ohjeita voi käyttää (tuplana). 

Kuorrutin kakun kreemillä jättimäiseksi kuppikakuksi. Tähän voi käyttää esim. marenkikreemiä tai tuorejuustokreemiä. Myös kermavaahto-tuorejuustoseos toimii ihan hyvin.


 Otin tuommoisen metallirenkaan 3D pallovuoka setistäni. 
Myös foliosta voisi muovata samantapaisen.


 Kookospähkinä pysyy näppärästi pystyssä renkaan avulla.
Kaiversin suurimman osan kookospähkinän lihasta/mallosta pois kuoresta. Sen voi hienontaa ja käyttää muuhun leivontaan.


 Kaada taikina "vuokaan". Paista kakkua 175 asteessa noin 45min. Kakun kypsyyttä kannattaa testata tikulla. Kookos on aika kapea ja syvä, joten taikinan kypsyminen vie aikaa lähemmäs tunnin.


Et voilá!


Kuoria voi käyttää myös tarjoiluastioina.
Katso myös n'ice cream ohjeeni.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3