Snickerskakku



Olen tehnyt aiemmin Mars-kakkua, josta tuli todella ihanaa. Tämä kakku on hyvin samantyylinen, mutta täytteeseen ei tulee nougatia, vaan maapähkinävoita. Vein kakun töihin ja ilahduin kun ihmiset totesivat, että maistuu ihan Snickersille, vaikka en ollut vielä kertonut sitä heille! Pidän tästä enemmän kuin Mars-kakusta. Maapähkinävoi tulee edukseen makean marenkikreemin kanssa.

Pohja on tehty täysin samalla ohjeella kuin Mars-kakussa. Pohja on pumpulimaisen pehmeä ja mehevä eikä se vaadi kostutusta. Pohja ei kuitenkaan ole liian tuhti. Tätä ohjetta voisin käyttää muissakin suklaakakkuohjeissa. 

Suklaapohja:
120g huoneenlämpöistä leivontamargariinia
2,5dl sokeria
2 kananmunaa
2,5dl vehnäjauhoja
100g suklaata
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta
200g ranskankermaa (creme fraiche)

Ranskankerman tilalla voi käyttää myös jogurttia, kermaviiliä tai rahkaa. Itse käytän usein puolet jogurttia ja puolet kermaa, mikäli unohdan ostaa ranskankermaa.

Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi (n.5min). Lisää munat yksitellen sekoittaen hyvin joka välissä. Sulata suklaa ja lisää seokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne pienissä erissä seokseen hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi ranskankerma ja sekoita tasaiseksi.
 
 Vuoraa n.1,5 litran kokoinen leipävuoka leivinpaperilla. Kaada taikian vuokaan ja paista 175 asteessa 50-60min. Kakun voi paistaa myös 20cm pyöreässä vuoassa. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä. Mikäli täytät kakun vasta seuraavana päivänä, kääri kakku kelmuun.

Täyte:
½prk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
pähkinöitä (suolapähkinä tai cashew)
 
Maapähkinäkreemi:
2 valkuaista
1,5dl sokeria
½dl vettä
180g huoneenlämpöistä voita
 n.1dl maapähkinävoita

Kreemi on perus marenkikreemi, jonka joukkoon on lisätty maapähkinävoita. Tämä on todella ihanaa! Olen käyttänyt kreemiä joskus myös Snickers-kuppikakkujen kuorruttamiseen.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Laita vesi ja sokeri kattilaan ja lämmitä seosta, kunnes seos on 121 asteista. Kaada siirappi heti valkuaisten joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes kulho on taas kädenlämpöinen. Lisää pehmeä rasva pieninä palasina vähitellen ja sekoita koko ajan keskinopeudella. Kun kaikki rasva on lisätty, vaahdota seosta vielä noin viitisen minuuttia, kunnes kreemi on pehmeää ja silkkistä. Kts. yllä olevan linkin takaa ohjevideo marenkikreemin valmistukseen. Lisää lopuksi maapähkinävoi ja sekoita hyvin. Maapähkinävoita voi lisäillä vähän oman maun mukaan.

Kts. Mars-kakun yhteydestä vaihekuvat täyttämistä varten.
Kuorrutin kakun vielä kauttaaltaan kreemillä ja nostin jääkaappiin jähmettymään.


Suklaa ganache / kuorrute:
 200g suklaata
1dl kermaa
 
Kakku on kuorrutettu suklaa ganachella. 
Kts. tarkemmat ohjeet ganachen valmistukseen ja käyttöön täältä
 

 Tein kakun hirmu kiireellä ja siitä tuli vähän vino ja epätasainen, mutta onneksi sitä ei töissä paljon keretty huomata.
 

Kakkua kehuttiin niin paljon, että meinasi tulla itku onnesta. Tämä pääsee ehdottomasti top5 suosikkileivonnaiset listalleni. Toinen ihana ohje, jota voisin tällä hetkellä suositella on sadonkorjuukakku.


Löysin kaupasta myös tämmöisiä Twix ja Mars kaakaojuomia. Tuo Mars oli ihan hyvää. Se maistui lähinnä toffeekaakaolle. Twix oli itse asiassa todella pahaa... Kyllä keksit tulee nauttia pureskellen, ei juoden.

Testaa myös kotitekoisia Mars-, Snickers- ja Twix-patukoitani.
 

Tällä ohjeella tulee ihania Snickers-patukoita, jotka muistuttavat hyvin paljon aitoa Snickersiä.
Samantyylinen ohje Mars-patukoihin täällä
 

Twix ohje täällä
Testasin joskus Marsia ja Snickersiä myös hieman konvehtimaisempaan tyyliin. 
Niistäkin tuli ihan kivoja. Ohje täällä
 

Ohje terveellisiin Snickers-patukoihin löytyy täältä
Ne maistuvat ihan yhtä ihanilta kuin aito Snickers!

Kommentit

  1. Ihania ohjeita :) Snickerskakku menee seuraavaksi kokeiluun!

    T: Iida

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3