3D pullokakku #paraskakkuikinä



Pääsin tekemään yhteistyötä Indiedaysin, Blogiringin sekä Dr.Oetkerin kanssa ja loihtimaan heidän aineksistaan kakun. Tällä kakulla osallistuin myös leikkimieliseen kisaan #paraskakkuikinä, joka pidettiin vuoden 2016 leivontabloggaajaillassa Helsingissä. Iso kiitos tilaisuuden järjestäjille! Oli taas ihana päästä käymään katsomassa ystäviä Etelä-Suomessa.

Illan onnistumisesta vastasivat mm. ihanat Blogiringin blogit: Dr.Sugar, KakkuKatri ja Annin Uunissa. Dr.Oetker oli myös sponsoroimassa tapahtumaa. Juhlateemana oli Candyland ja kaikki olivatkin pukeutuneet ihanan värikkäisiin asuihin.



Nämä 3D pullokakut ovat nyt muotia ulkomailla. Halusin tehdä kisaan kakun, joka on vielä melko uusi ilmiö Suomessa. Tämäntyylisiä kakkuja löytyy YouTubesta paljon. Mahtavaa kun kaikkien ensimmäinen reaktio oli: "tuo ei voi olla kakku!". Pullo on kokonaan suklaata ja sisältä paljastuu perus täytekakku.

Ylimmäisen kuvan Pepsi-pullo on harjoituskappale. Käytin sitä myös esimerkkinä ohjevideota tehdessä. Toisena olevassa kuvassa on varsinainen kilpailukakku Coca-cola versiona. Voittoa ei herunut, mutta pääasia on että oli mukavaa! Mukana kisassa olivat myös Tekila's Bakery, Unelmaa leipomassa, Pullahiiren leivontanurkka ja Pikku Murusia.



Dr.Oetker sponsoripaketista löytyi paistonkestävää vaniljakreemiä, sokerimassaa, suklaakuorrutteita, muffinitäytteitä, sitruunankuoriraastetta, appelsiininkuoriraastetta, kuivahiivaa, pipariminttuaromia, rommiaromia, lakritsiaromia, nonparelleja, glukoosia, vaniljatahnaa, geelivärejä, leivinjauhetta, vaniljasokeria.


 Tähän kakkuun käytin paketista mm. sitruunanmakuista muffinitäytettä, lakritsiaromia, sitruunankuoriraastetta, vaniljasokeria ja leivinjauhetta.


Pullokakku

Tein kakun kokoamisesta ohjevideon youtubeen.
Kakku on loppupeleissä nopea koota, mutta tarkkuutta tämä kovasti vaatii.
Käytin puolen litran limsapulloa suklaamuottina.

Pohjana on voikakkupohja. Puolen litran pulloon ei paljon kakkua mahdu, joten kannattaa tehdä kakku pienimmällä ohjeella. Projektia varten voisi riittää myös 5-6kpl muffineja. Täytteenä on sitruuna- ja lakritsimousset.

Täytteet:
1,5dl kermaa
100g (vanilja)tuorejuustoa
1rkl sokeria
1tl Dr.Oetker luonnollista vaniljasokeria

1 pss Dr.Oetker Muffin Center (sitruuna)
1pss Dr.Oetker sitruunankuoriraastetta

½-1tl Dr.Oetker lakritsiaromia
n.3rkl turkinpippurirouhetta

Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto ja mausta sokereilla. Jaa seos kahteen osaan.
Sekoita toiseen puoliskoon muffin center sekä sitruunankuoriraaste.
Lisää toiseen lakritsiaromia ja turkinpippurirouhetta.

Hox!
Täytteet eivät vaadi pullokakun sisällä liivatetta. Mikäli liivatetta haluaa lisätä voi kumpaankin täytteeseen lisätä 1-2 liivatelehteä. 1,5litran pulloa varten kannattaa kaikki ohjeet kolminkertaistaa.

Pullo:
 1pss mustia (tai ruskeita) candy melts nappeja
kirurgiveitsi/askarteluveitsi/craft knife
½ litran limsapullo

Candy melts (tai color melts) napit ovat ns. feikkisuklaata eli ne eivät sisällä kaakaovoita vaan muita kasvirasvoja. Mikäli kakkua varten haluaa käyttää aitoa suklaata, on se ehdottomasti temperoitava tai muuten suklaa ei irtoa muotistaan. Suklaan temperointi on aika haastavaa ja itse yleensä käytänkin koristelussa lähinnä candy meltsejä, koska niillä onnistuu aina. Suklaan temperoinnista löytyy tietopaketti videoineen täältä. Toinen tietopaketti täällä. Videolla näytän niksin miten suklaan voi sulattaa niin, että temperointia ei vaadita.

Kts. ohje videolta.



Etiketti ja korkki otetaan varovasti talteen aidosta pullosta koristelua varten.
Pullo leikataan kahtia ja käytetään puoliskoja muotteina. Suklaata kannattaa laittaa kaksi kerrosta.


Asun itse Oulun lähellä ja koska kaikki tapahtumat ovat hyvin pitkälti Helsingissä, joudun tuomaan kakut sun muut lentokoneen ruumassa. Toin tätä tilaisuutta varten kassissa tyhjiä muovipulloja, kakkupohjan ja mousset. Kakun kokosin sitten ihanan ystäväni, Heinin, luona.

Kaupungilla ihmiset hieman ihmettelivät, että miksi tuo nainen kantaa pulloa lautasella.. Joku taisikin tokaista, että "juomapuoli hallussa". Ihme kun ei pyytänyt hörppyä. Perillä Anni ihmetteli, onko varsinainen kilpailukakku mennyt pilalle ja sen takia toin vitsinä pelkän limsapullon!


 Kakku nro1 lähti töihin. Porukka ihmetteli, miksi toin töihin jäätyneen limsapullon..
Koekakkuun käytin ruskeita candy melts nappeja.


Olin todella otettu, kun kakku sai paljon kehuja. 
Tämmöisestä pienestä kakusta syö noin kahdeksan henkilöä.


LBI2016



 Leivontabloggaajaillassa oli tarjolla kaikkea pientä suolaista.


Ja paljon karkkia.


Jälkiruoasta vastasi hyvin pitkälti kilpailukakut. Kaikki kakut olivat todella kauniita ja herkullisia.
Tarkemmat ohjeet muihin kakkuihin löytyy osallistujien blogeista.


 Voitto meni Unelmaa leipomassa -blogin pitäjälle, Hannalle! Onnea onnea!


 Vasemmalla Pullahiiren suklaakakku. Oikealla Tekila's Bakeryn suklaakakku minttukreemillä.


 Pikku Murusia -blogin pitäjän suklaa-mustaherukkakakku oli myös todella kaunis.
Paluulennolla en laittanutkaan laukkua enää ruumaan, joten en pystynyt viemään kotiin kakkutuliaisia. Herkullisia olivat kaikki! Kiitos osallistujille!

Lisäksi mukana oli ystäväni Raili Celebration Treats 4U blogista.

Yövyin ystäväni Ullan luona ja teimme muutaman YouTube videonkin samalla. 
Ulla on tuttu Koko Suomi Leipoo ohjelmasta ja pitää blogia Kärleks mums.
Olipas ihana nähdä taas etelän ystäviäni! Harmi kun ei kaikkia kerralla aina kerkeä. 
Pitänee lähteä taas uudelle reissulle!

Yhteistyössä:

https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=546989&ADFPageName=OetkerURL-Kakkumonsteri&ADFdivider=|&rdir=http%3A%2F%2Fwww.oetker.fi%2Ffi-fi%2Findex.html
http://www.foodlover.fi/

Kommentit

  1. Ei voi muuta sanoa, kuin että sulla on ihan huikeita ideoita! :o :)On tää vaan niin paras leivontablogi ikinä. Täältä saa aina kivoja ideoita lasten synttäreille ja muihinkin juhliin, kiitos niistä! :)

    VastaaPoista
  2. WAU! Mäkään en osaa muuta sanoa!

    WAU WAU WAU!

    VastaaPoista
  3. Tämä on kyllä ihan huikea kakku! Pitää kyllä joskus testata josko osais tehdä tällaisen - tai edes vähän sinnepäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa testata. Tätä oli hauska väsätä! Varmasti osaat! ;)

      Poista
  4. Voisiko kakun tehdä myös 1,5l colapulloon? :)

    VastaaPoista
  5. Vau, siis niin hieno! Harmi etten päässyt paikan päälle ihailemaan näitä upeita kakkujanne, ehkä ensi kerralla sitten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! :) sinunkin kakkusi oli lyö hieno blogissasi!

      Poista
  6. Ai että tää on kyllä hauska kakku, saa hymyn huulille jo pelkkä katselu :)

    VastaaPoista
  7. Pullokakku, uskomatonta. Olisi kiva joskus yllättää ystäväni pullokakulla. Saisikohan vähän apua kakun teossa? Liian haastava homma minulle.; D

    VastaaPoista
  8. Onpas upeita kakkuja!
    Ensi vilkaisulla en olisi kakuiksi tajunnut, niin aidon pullon näköisiä!

    VastaaPoista
  9. naiss, kivoi kakkui kyllä :D

    VastaaPoista
  10. Hei, pakko oli kokeilla kakkua. Jäi vaan mietityttämään se kun kakkua leikataan niin saako joku vaan täytettä ja joku pohjaa kun on vuorotellen laitettu? Onko kokemuksia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ainakin kaikille tuli täytettä ja pohjaa. Ellei sit leikkaa millin kokoisia paloja. Koitin laittaa kohtuu ohuelti täytettä ja pohjaa vuorotellen :) 0,5litran pullo on aika pieni et siitä tulee tirpaistua kohtalaisen paksu palanen. ;)

      Poista
  11. Kiitos paljon vastauksesta! Katsotaan miten käy ja ensikerralla sit taas viisaampi ��

    VastaaPoista
  12. Mitä tein väärin kun yritin ottaa muotista pois niin se halkesi 😕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh. Äkkiseltään tulee mieleen: A)suklaata ei ole ollut tarpeeksi paksusti. B)irrotuksessa on tullut puristettua suklaata liian lujaa. C)veitsi on sivaltanut sukaaseen halkeaman. Mut onneksi candy meltsit voi aina vain sulattaa ja käyttää uudelleen! :)

      Poista
  13. Mulle kävi samoin, että suklaa hajosi. En saanut sitä ehjänä pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et ja käyttäny rainbow dustin color melts nappeja? Mä oon huomannu et ne on tosi huonolaatuisia. Ja pahoja.

      Poista
  14. Miten kuljetit tuota? Siiis että pysyykö se hyvin tossa alustalla? Voiko laittaa kupua tms päälle? Meinasin kokeilla tuollaista ja ongelma olis miten saan sen kuljetettua töihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liimasin pullon sulalla suklaalla alustaan. Pysyi hyvin. Kakkua on helppo käsitellä eikä se sula käsiin, joten sen voi kuljettaa myös vaikka laatikossa, jossa on talouspaperia estämässä liikkumista.

      Poista
  15. Terveisiä Australiasta! Teimme tänään mieheni kanssa ekaa kertaa tätä pullokakkua. Ekaksi kerraksi onnistui ihan hyvin kun ei mennyt rikki ja tiedämme mitä tehdä hieman eri tavalla ensi kerralla. Kysymykseni liittyy suklaaseen. Me käytettiin Wiltonin mustia candy melts nappeja eikä suklaasta tullut kovin juoksevaa. Levittäminen pulloon oli siis työläämpää. Mistä voisi johtua että suklaa oli vielä mikrossa sulattamisenkin jälkeen melko kiinteää? Johtuuko merkistä vai siitä että näin talvella meillä on sisälläkin melko kylmä? Suklaa ei kyllä mikrosta ulostulon jälkeenkään ollut kovin juoksevaa vaikka oli kyllä täysin sulanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa et noin kaukaakin luetaan blogiani ❤ candy melts on aika jämäkkää. Se kyl jähmettyy myös nopeaa. Sitä voi ohentaa hieman öljyllä ;)

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta! Eli öljyn lisääminen ei tee vahinkoa? En uskaltanut mitään lisätä kun en ollut varma miten se vaikuttaa lopputulokseen.
      Sulla on kiva ja helppolukuinen blogi. :)

      Poista
    3. Ei pitäisi vaikuttaa. Taisin itse kerran testatakin sitä :)

      Poista
  16. You have your own uncommon emerge rising appraisals showed up on a lessen arrange as that of perusers from around the world. Ace completes and talk can correspondingly be seen on various bits of international news. You can investigate for after essayists and masters from around the world at whatever call attention to getting dealt with is immaculate. https://mediosindependientes.org/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3