Ball drop cupcakes (video)New Yorkin Times Squarella pudotetaan joka vuosi aikapallo uuden vuoden merkiksi. Pallo on valmistettu 2668:sta Waterford-kristalleista. Tästä inspiroituneena päätin askarrella Time Square pallo kuppikakkuja uuden vuoden kunniaksi.

Aikapallo on 1800-luvulla käytetty aikamerkkilaite. Pylvään huippuun kiinnitetty pallo pudotettiin tiettyyn kellonaikaan merkiksi, jonka perusteella voitiin tarkastaa ovatko kellot oikeassa. Ensimmäinen pallo rakennettiin Englannin Portsmouthiin 1829. Suomessa Turkuun rakennettiin aikapallo 1860-luvulla, joka pudotettiin maanantaisin klo12 1939 vuoteen asti. New Yorkin Time Square pallo rakennettiin 1907, vaikka tuolloin aikapallot olivatkin jääneet tarpeettomiksi.


Kuppikakut

Kuppikakut voi tehdä samalla ohjeella kuin nämä 2013 vuonna tehdyt sitruunakuppikakut. Tai ehkäpä annan luvan käyttää jotain omaa suosikkiohjetta. Kuorrute on suklaakreemiä, joka on kuppikakkuihin täydellinen. Pursotustietopaketti löytyy täältä.

Tikku kannattaa tökätä kuppiakkuun vasta juuri ennen tarjoilua, koska kuppikakut pitää säilyttää suljetussa rasiassa jääkaapissa, etteivät ne kuiva.


Tikut ovat discopallo valmiskoristeita, joita ostin Confetista, mutta ne taitavat olla sieltä loppu. Mutta samantyylisiä löytyy varmasti muista leivontatarvikeliikkeistä tai askartelukaupoista. Näytän videolla miten pallosta saa tuunattua enemmän aikapallomaisen. Palloa varten tarvitaan siis discopallotikkuja, kuumaliimaa ja sokerimassaa.

Kiireetön leipuri väsäisi pallon cakepops massasta ja koristelisi sen suklaalla ja syötävällä kimalteella. Tässä tapauksessa ei tietenkään tarvita kuumaliimaa lainkaan vaan liimausapuna voi käyttää sulaa suklaata.


Tämä tyyli oli kuitenkin nopea ja helppo! Leivonnan pitää olla hauskaa!
Oikein ihanaa ja onnellista uutta vuotta 2017 kaikille! 🎆 🎇 🎉

Kommentit