sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Emolevy-kakku (video)Idean tähän kakkuun sain Nerdie Nummies leivontakirjasta, jonka on kirjoittanut YouTube tähti Rosanna Pansino. Hänen kanavallaan leivonnaiset saavat innoituksen lähinnä eri peleistä, ohjelmista ja tieteestä. Tykästyin hänen emolevy-kakkuunsa ja ajattelin tehdä miehelleni syntymäpäiväksi samantyylisen kakun. Mieheni on todella taitava kokoamaan ja ohjelmoimaan tietokoneita, joten tämä kakku passasi hänelle erittäin hyvin.


Kakussa on 20x30cm suklaakakkupohja. Kakku on aika matala. Tein 6 munan taikinan kohtalaisen matalaan vuokaan (n.4cm), jolloin kakun pystyi leikkaamaan kahteen osaan. Mikäli haluaa kolmikerroksisen kakun, kannattaa tehdä 8 munan taikina ja paistaa kakku korkeammassa vuoassa (n.7cm).


Täytteenä kakussa on suklaa- ja vadelmamousset. Kakku on kuorrutettu pelkästään vihreäksi värjätyllä marenkikreemillä. Käytin värjäämiseen dark green ja leaf green pastavärejä. Katso yllä olevalta videolta vinkit pinnan silottamiseen. Pidän marenkikreemistä, sillä se on helpompi työstää kuin esim. kermavaahto tai sokerikreemi. Tätä kakkua varten kannattaa tehdä vähintään kolmen valkuaisen satsi kreemiä. Suurin osa kreemistä värjätään vihreäksi, mutta kannattaa säilyttää n.1dl kreemiä valkoisena.


Koristeena päällä on erilaisia karkkeja ja suklaita. Prisman irtokarkkihylly osoittautui tässä korvaamattomaksi. Otin hieman mallia kirjan kuvasta, mutta en löytänyt tietenkään ihan samanlaisia kakkeja, mitä kirjassa. Kun karkit olivat paikoilaan, pursotin vielä valkoisella kreemillä kuvioita kakun pintaan. Pursotukseen kannattaa käyttää ihan pientä pyörötyllaa (halkaisija max 1mm). Katso koristelu tarkemmin videolta.
Kirjan voi tilata amazon.com nettikaupasta.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3