keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Pääsiäiskakku (video)Tämän vuoden pääsiäiskakkuun sain inspiraation tohtoreiden kauniin hempeästä pastellikakusta. Itse kakku ja koristelu on toteutettu täysin eri tyyleillä, mutta halusin kuitenkin antaa kunniaa koristelun kehittelijöille. Kakun koristelusta löytyy jälleen video youtubesta.

Sokerikakkupohja:

4 värikästä munaa
1,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta


Valkosuklaa-sitruunamousse:

2,5dl kermaa
100g tuorejuustoa
1pss valkosuklaamoussejauhetta
1dl sitruunatomusokeria


Sitruunatomusokeria löysin Sokoksen herkusta, mutta sitä löytää myös leivontatarvikeliikkeistä. Dr.Oetkerin tai BlåBandin moussejauheista saa loihdittua nopeasti kakuntäytteen. Ne yleensä sisältävät liivatetta, joten lisäliivate ei yleensä ole tarpeellinen. Kiireiselle kokille ne sopivat hyvin, mutta yleisesti ottaen pyrin tekemään kaikki täytteet ja kreemit ihan alkuaineista.Lue kakun täyttämisestä tarkemmin täältä.


Kakku on kuorrutettu turkoosilla marenkikreemillä, jonka joukkoon on lisätty 1-2rkl Oreo-keksimurskaa. Marenkikreemin tilalla voi käyttää myös kermavaahtoa tai tavallista sokerikreemiä. Katso kuorruttaminen tarkemmin videolta.

Mikäli pastaväri on kokkaroitunut, se ei sekoitu kunnolla kreemin joukkoon. Tällöin sitä voi sekoittaa muutamaan tippaan sitruunamehua ja lisätä tämän kreemin joukkoon. Nestemäistä väriä ei tarvitse lisätä paljoa pastellisävyn aikaansaamiseksi.


Koristeena on oletettavastikin Suklaa Rae minimunia. Suklaamunia voi lisätä myös kakun sisälle ja reunoille murskattuna. Tuo Oreo-keksimurska toimi todella hyvin tässä kakussa! Hieman jännitti miten koristelun kanssa käy, mutta lopputuloksesta tuli mielestäni tosi nätti! Tohtorit koristelivat pinnan kaakaojauheen ja öljyn sekoituksella, mistä tuli myös tosi kiva.


Kananmunia voi värjätä muutenkin kuin vesiväreillä ja pensselillä. Videolla näytän ohjeen näihinkin. Tarvitaan vain vettä, etikkaa ja elintarvikeväriä. Mikäli kananmunien pitää olla huoneenlämpöisiä, kannattaa käyttää lämmintä vettä. Mikäli kananmunat käytetään vasta myöhemmin, saa vesi olla kylmää ja kananmunia voi säilytää jääkaapissa. Kananmunat voi myös värjätä samalla kun ne keittää.


Bongasin kaupasta nämä lime Dumblet. Toivat ihanasti kevään mieleen. Ihan kivanmakuisiakin olivat. Näistä voisi tehdä ihanan keväisen Rocky Road suklaalevyn!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3