Rahkapiirakka



Tämä piirakka syntyy nopeasti vaikka yllätysvieraitakin varten. Jos on aikaa varautua, voi pohjan tehdä itse murotaikinasta. Jos taas on kiire, voi käyttää valmista piirakkataikinaa.

Pääsiäisen makuihin kuuluvat mm. mango, persikka ja sitruuna. Tähän piirakkaan valitsin rahkaksi vaniljarahkan ja täytteeseen tölkkipersikoita. Tarkoitus oli laittaa piirakkaan persikanpuolikkaita, mutta minulla sattui olemaan vain lohkoja, joten niiden piti kelvata. Nätimpi olisi tullut puolikkaista. 

Piirakkavuokani on kohtalaisen pieni, sillä se on melko matala. Mutta meidän porukalle tämä on juuri sopiva. Vuokani halkaisija on noin 23cm ja korkeus maksimissaan 2cm. Piirakasta syö noin 10 henkilöä. Mikäli haluat tehdä piirakan esim. 26cm vuokaan, joka on pari senttiä korkea, tuplaa ohje.

Täyte:
200g maitorahkaa (sitruuna tai vanilja)
1tlk persikanpuolikkaita
1,5dl kermaa
2 kananmunaa
½dl sokeria
1/4tl vaniljajauhetta

Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10min. 
Sekoita kaikki täytteen ainekset paitsi persikat keskenään sähkövatkaimella ja kaada vuokaan. Täytteeseen voi lisätä myös sitruunankuorta. Nostele päälle persikanpalaset. 

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30-40min, kunnes täyte on hyytynyt. Jos pinta alkaa paistamisen aikana tummua, peitä piirakka leivinpaperinpalasella. Anna piirakan jäähtyä hyvin.


Persikka ja vanilja ovat suosikkiraaka-aineitani, joten voitte varmaan arvata että pidin tästä piirakasta hirmuisesti! Tästä tulee kevät mieleen. Testaa myös rahkapulliani ja muita keväisiä pääsiäisohjeitani.


Porkkanakakku on yksi suosikeistani ja teen sitä yleensä syksyisin. Minusta tämä sopii kuitenkin myös hyvin kevääseen, sillä siinä on niin raikkaat värit. Maustan yleensä kakun vielä paahdetuilla omenalohkoilla ja itse tehdyllä kinuskilla. Tarkempi ohje videon kera löytyy täältä.

Yllä olevassa kakussa on reunoilla paahdettuja mantelirouheita ja koristeena sokerimassasta muovattuja porkkanoita.


Men in black pääsiäistipuni. Oikein ihanaa pääsiäistä kaikille! 🐤


Kommentit