tiistai 25. heinäkuuta 2017

HääkakkuTämä kakku meni tuttavani siskon häihin. Kakku on hyvin samantyylinen mitä moni aiempi hääkakkunikin. Kiva että ihmiset ovat tykästyneet tähän tyyliini.

Kerroskakun kokoamisesta löytyy ihan oma ohjevideokin YouTubesta. Kannattaa myös vilkaista kakun kuorruttaminen kreemillä ja sokerimassalla.


Kakussa on 30cm, 26cm ja 18cm voikakkupohjat. Näitä kolmea kakkua varten kannattaa käyttää seuraavaa ohjetta:

1,5kg voita
1,5kg sokeria
24 kananmunaa
1,35kg vehnäjauhoja
7tl leivinjauhetta

Minun yleiskoneeni kulhoon ei moinen määrä kerralla mahdu, joten tein taikinan kahdessa osassa. Pelkästään 30cm vuokaa varten tarvitaan kahdeksan munan ohje 1,5-kertaisena. Kakkupohjia paistetaan 175 asteessa 1-1,5h. Meidän uunimme hajosi tietenkin juuri ennen tämmöistä isoa kakkuprojektia, mutta onneksi naapureihin voi luottaa. Juoksin heidän luonaan yhden illan paistamassa kakkupohjia.


Täytteeksi toivottiin vain vadelmamoussea. Lisäsin väliin myös hieman vadelmahilloa tuomaan lisää makua. Kolmea kakkua varten kannattaa varata 2 litraa kermaa ja 4-5 prk tuorejuustoa.Tästä kakusta toivottiin valkoista. Kukiksi haluttiin ruusuja. Koukerokuvio on tehty pikeerillä. Sokerimassaa varasin 3kg. Kakku on kuorrutettu ensin marenkireemeillä (5 valkuaisen satsi). Katso myös tämä aiempi hääkakkuni.


Tässä vielä kuva juhlista. Onnea tuoreelle avioparille! 💘

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3