perjantai 7. heinäkuuta 2017

Tuunatut donitsit (video)Brysseissä on ihana donitsipuoti, jonka instagram sivuilla on hauskoja donitsi-ideoita. Inspiroiduin näistä kuvista ja päätin tuunata Arnold's donitsit uuteen kuosiin.

Donitsit voi tehdä itsekin, mutta vähemmällä pääsee, kun ostaa ne valmiina. Ihanat uunissa paistettavat donitsit löytyvät täältä.


Kinder Bueno donitsi

Näitä varten käytin suklaakuorrutettuja donitseja. Suklaakuorrutteen voi tehdä myös itse esim. suklaa ganachella. Suklaana voi käyttää mitä tahansa suklaata. 

Koristelua varten tarvitaan, Nutellaa, Kinder Buenoita, suklaakarkkeja, sukaarouhetta/pähkinärouhetta. Pursota Nutellaa donitsin keskelle ja tökkää suklaapatukka siihen. Koristele vielä karkeilla ja pähkinöillä. Tätä kutsuisin överidonitsiksi!


Vesimelonidonitsit

Näitä varten tarvitaan:

-kuorruttamattomia donitseja
-vesimelonia
-sitruunamehua
-vihreää elintarvikeväriä
-punaista elintarvikeväriä
-suklaarouhetta
-tomusokeria

Hienonna pala vesimelonia blenderissä. Lisää halutessasi punaista elintarvikeväriä. Mittaa kulhoon 1dl tomusokeria. Lisää 3-4 tl vesimeloninestettä joukkoon lusikallinen kerrallaan, kunnes seos on levitettävää, mutta paksua. Lusikoi kuorrute donitsien päälle. 

Sekoita toisessa kulhossa tomusokerista ja sitruunamehusta samanlainen seos ja värjää se vihreällä elintarvikevärillä. Kaada seos minigrip-pussiin ja pursota kuorrutetta donitsin reunoilla. Punaisen kuorrutteen kannattaa olla hieman jähmettynyt tässä vaiheessa. Viimeistele donitsi suklaamurusilla.

Kuorrutuksesta olisi ehkä tullut hieman nätimpi punaisista candy melts napeista tehtynä. Tai jämäkästä pikeeristä. 


Määpähkinävoi-hillo donitsi

Tätä donitsia varten tarvitaan maapähkinävoita, vaahterasiirappia ja hilloa.

Mittaa 1dl maapähkinävoita kulhoon. Lisää joukkoon 1-2rkl vaahterasiirappia. Seosta voi notkistaa mikrossa 10 sekunnin ajan. Levitä seos donitsin päälle veitsellä ja nosta reikään hilloa. Donitsin voi koristella vielä keksinmurusilla.

Itse en ole ikinä ymmärtänyt maapähkinävoin ja hillon yhdistelmää, mutta maailmalla tämä on kova sana. Hauska idea tämä minusta ainakin oli.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3