sunnuntai 27. elokuuta 2017

Instagram 1k | Vinkkejä instagramiinHuomasin, että instagram sivuillani humpsahti myös 1000 tilaajan raja täyteen!
Kiitos kovasti kaikille seuraajilleni! 💗

Muistan miten pari vuotta sitten tuskastelin kaikkien some kanavien kanssa ja mietin miten kerkeän opetella ne kaikki. Instagram tilinikin oli alkuun aika vähän käytetty ja tykkäyksiä yhdellä kuvalla oli vain pari. Huomasin kuitenkin että tämäkin some kanava oli aika helppo ja mukava käyttää. Instagram pursuaa toinen toistaan kauniimpia kuvia, joita on kiva ihailla joka päivä. Nykyisin instagram tilini on huomattavasti suositumpi kuin esim. vuosi sitten. Mikään super suosittu se ei tietenkeään ole enkä ole mikään insta guru, mutta olen kuitenkin huomannut jo muutaman seikan, jolla omalle tilille saa lisää näkyvyyttä. Tässä muutama vinkkini.


Kaikki lähtee tietenkin liikkeelle kauniista kuvista. 
Itselläni on kokemusta lähinnä ruoka- ja leivontakuvista, joten voin antaa vinkkini lähinnä niihin.

 • Asettelu on todella tärkeä. Yksi kakku voi sinänsä olla jo satojen tykkäyksien arvoinen, mutta tällöinkin kannattaa katsoa että kuvattava kohde on kuvan keskellä eikä taustalla näy likaisia sukkia tai muuta sälää. 

 • Tästä päästäänkin sitten taustaan tarkemmin. Usein vintage taustat toimivat kuvissa hyvin (esim. puuseinä tai -pöytä). Värikkäät tausta ovat usein levottomia, joten kannattaakin suosia pääasiassa joko ihan vaaleaa tai mustaa taustaa.

 • Luonto ja luonnonvalo on aina hyvä lisä kuviin.
 •  
 •  Valaistus on tärkeä. Pimeää kuvaa ei juuri kehtaa katsella muuta kuin Halloweenina. Kuvia voi aina muokata ja instagramillakin voi värityksiä ym. muuttaa, mutta kaikki lähtee liikkeelle hyvälaatuisesta alkuperäiskuvasta.

 • Ruokakuvat poikkeavat leivontakuvista yllättävän paljon. Spagettilautanen on yksistään melko kökkö, mutta kun asetelmaan lisää kauniin pöytäliinan, servietin sekä kukkia, on lopputulos jo ihan eri. Ihan perus arkinen kuva ei usein oikein kolahda. Leivonnaisesta voi taas usein ottaa kuvan ilman rekvisiittaa.

 • Mustavalkokuvatkin toimivat välillä, mutta tämä filtteri sopii yleensä paremmin ihmisistä otettuihin kuviin.

 • Videotkin ovat ihan kivoja, mutta minun mielestäni näitä ei kannata aivan älyttömästi instagramiin tunkea. Ne sopivat paremmin pieniksi piristykseksi esim. joka toinen viikko tai kerran kuussa. Riippuu omasta julkaisutahdista.

 • Yksi kaunis kuva viikossakin on jo ihan hyvin. Ei kannata stressata instagramin käytöstä. Kuva per päivä ei takaa satoja tilaajia. Parempi panostaa yhteen kuvaan kuin ottaa kymmenen huonoa.

 • Vanhoja kuvia kannattaa välillä selailla omilla sivuilla ja poistaa huonolaatuiset.

 • Selfie kuvia kannattaa vähän rajoittaa leivontasivuilla, mutta toki niitäkin voi harvakseltaan julkaista. Myös kuvat lemmikeistä ja perheenjäsenistä ei välttämättä blogi/leivonta sivuilla aina kolahda.
 •  
 • Mikäli haluat laittaa arkisempia kuvia instagramiin, käytä instagramin tarinat-sovellusta, joka toimii samalla tavallakuin snapchat. Kuvat/videot häviävät 24h kuluttua, joten niiden laaduin ei tarvitse olla mitenkään paras. 

 • Kuvat kannattaa aina tägätä hyvin. Kakkukuvan yhteyteen voi tägätä montakin asiaa, esim. #täytekakku #suklaa #leivonta #birthdaycake #chocolate #kerma #pursotukset #sokerimassa #fondantcake #kakkumonsteri #lastenkakku ym ym. Näin ihmiset löytävät kuvasi helpommin tägejä selatessa. Mikäli haluat tägätä toisen käyttäjän, laita nimen eteen @ -merkki. 

 • Lisää tilaajia saa helposti tykkäämällä muiden kuvista. Kannattaa selata kuvia eri tägeistä, esim. kuvia jotka löytyy #suklaa tägin alta ja tykätä niistä. Ihmiset tulevat yleensä vastavierailulle, mikäli heillä ei ole tuhansia tykkääjiä. 

 • Selaa myös ulkomaalaisten käyttäjien kuvia, sillä kaunis kuva ei vaadi kielitaitoa. Osa tägeistä kannattaa myös kääntää englanniksi tai joksikin muuksi kieleksi, jotta kuva leviää laajemmalle yleisölle.
Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua!
Pus!

4 kommenttia:

 1. Olet kyllä maailman paras leipoja <3 Otan susta mallia koska musta tulee aikuisena kondiittori <3 Siihen on vielä pitkä aika...oon 11.v.

  VastaaPoista
 2. Hyviä vinkkejä Instagramiin ja taitava olet leipomaan! Ehkä minäkin joku päivä osaan edes jotain leipoa yhtä hyvin kuin sinä :) Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3