lauantai 26. elokuuta 2017

Rantakakku (video)Ranta-aiheisia kakkuja on tullut tehtyä paljon aiemminkin. Minulta kuitenkin pyydettiin video-ohjetta tämäntyyliseen kakkuun, joten päätin tehdä jälleen yhden kesäisen kakun. Kakku meni ystäväni pieniin baby shower juhiin viime kuussa. Kakussa on valkosuklaa-salmiakkitäyte, sillä tiesin että se on yksi tulevan mamman lemppareista. Tein hänen valmistujaisiin näitä salmiakkivaahtokarkkeja.

15cm vuoka

Pohja:
150g oreo-keksejä
40g voita

Täyte:
2,5dl kermaa
200g vaniljatuorejuustoa
100g valkosuklaata
apteekin salmiakkirakeita
4 liivatelehteä

Kiille:
2dl sprite
3 liivatelehteä
sinistä elintarvikeväriä


Koristeluun käytin vaaleita keksejä, sokerimassaa, sokerihelmiä sekä cocktail sateenvarjon. Varjo on mahdollisesti ostettu Colore liikkeestä. Simpukkamuotit ovat ulkomailta.


Täytteeksi passaisi parhaiten jokin hyvin vaalea täyte, kuten kahvimousse tai lime-valkosuklaa. Näitä olen aiemmissa rantakakuissa suosinutkin, mutta nyt hausin ehdottomasti mukaan salmiakkia. Kiille ei tosin tästä hirveästi tykännyt vaan alkoi muuttua vihertäväksi. Oletan että se johtui salmiakista. Ranta näytti ehkä hieman teollisuusjätteen tai öljyn turmelemalta...


Tämä kakku on vuodelta 2011. Koristelu on hyvin samantapainen.


Tässä kakussa on sininen mirror glaze kiille, mutta koristelu on muuten hyvin samantapainen.


Tämä Muumikakku on poikamme 2v synttäreiltä vuodelta 2011.


Tämä kakku oli poikamme 3v synttärikakku. Meriaiheinen kakku on kuorrutettu sokerimassalla ja värjätty osin air brush koneella.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3