lauantai 14. lokakuuta 2017

Ristiäiskakku pupuillaTämä kakku meni pienen tytön ristiäisiin. Toiveena oli samantyylinen kakku kuin tämä. Nämä kiipeilevät eläimet ovat tuttu näky Marsispossun ihanista ristiäiskakuista. Kannattaa käydä ihailemassa hänenkin taideteoksiaan.

Tässä kakussa on 25x25cm voikakkupohja. Täytteenä on mansikkamousse ja mansikkahilloa. Kakku on kuorrutettu sokerikreemillä ja valkoisella sokerimassalla (1kg). Kakusta riittää 35 henkilölle.

Koristeet ovat myös sokerimassaa.Kakun kanssa meinasi käydä katastrofi, sillä yksi perheen lapsista sairastui päivää ennen ristiäisiä. Kakku oli jo koristeita vaille valmis ja mietinkin mitä ihmettä siinä tilanteessa kannattaisi tehdä. Vanhemmat tietenkin maksoivat kakun ja olisivat hakeneetkin sen samantien, mutta ajattelin että aika tympeä perheelle jos joutuvat syömään seuraavan viikon jättimäistä kakkua. Nakkasin kakun pakkaseen kuorrutteineen päivineen ja toivoin parasta. Sokerimassakuorrute selviytyi pakastuksesta kuiten Han Solo aikoinaan ja oli vielä hyvin tarjoilukelpoinen. Sokerimassa hieman hikoili sulatuksen jälkeen, mutta sitä ei valkoisesta kakusta juurikaan huomannut. Mikäli lopputulos olisi ollut ruma, olisin repinut kuorrutteet irti ja kuorruttanut kakun uudestaan. Tämä olisi vain tietenkin maksanut tilaajille ekstraa. Kakut tietenkin kannattaa aina pakastaa ennen kuorruttamista ym, mutta onneksi tämän kanssa kävi hyvin.

Onneksi tilaajat olivat todella ihania ihmisiä. Joskus näissä hommissa voi käydä huonokin tuuri ja kakku jää jopa maksamatta. Mikäli leipoo paljon, kannattaakin aina periä esim. puolet kakun hinnasta ennakkoon ikään kuin varausmaksuksi, jota ei enää sitten palauteta. Hankalia ihmisiä kyllä riittää, mutta suurin osa on onneksi tämmöisiä ihania ja luotettavia.Onnea koko perheelle!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3